Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Mohammed al-Bazi'nin Xinhua'ya yaptığı açıklamaya göre olay, DEAŞ militanlarının, Salahaddin kentinin doğusundaki Himreen bölgesinde bulunan ve Haşdi Şabi 22. Tugayı'na ait karakollara akşam saatlerinde saldırmasıyla gerçekleşti.

Al Bazi, öldürülen beş Haşdi Şabi üyesinin arasında tugayın komutanı Abu Alyaa al-Husseini'nin de bulunduğunu belirtti. Haşdi Şabi üyelerine destek vermek amacıyla bölgeye takviye birlikler gönderildiğini söyleyen al-Bazi, DEAŞ militanlarının zayiatı hakkında ise henüz bir bilginin olmadığını sözlerine ekledi.

Bu saldırı DEAŞ militanlarının, Irak'ın daha önce DEAŞ'ın hakimiyetinde bulunan Sünni bölgelerinde Haşdi Şabi birlikleri dahil olmak üzere güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı bir zamana denk geliyor. Perşembe günü Bağdat'ın merkezindeki kalabalık bir pazar yerinde meydana gelen ve 32 kişinin öldüğü,100'den fazla kişinin yaralandığı çifte intihar saldırısını da DEAŞ üstlenmişti.

Irak'ta güvenlik durumu, Irak güvenlik güçlerinin ülke genelinde DEAŞ militanlarını tamamen bozguna uğrattığı 2017 yılı sonlarından bu yana iyiye gidiyor. Buna karşın DEAŞ'tan geriye kalanlar kentsel bölgelere veya çöl ve dağlık alanlara sığınarak sık sık güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Editör: İRFAN KARSLI