Dünya

Irak'ta çöl bölgelerinde tarım yatırımı başlıyor

Gazetenin haberine göre, Iraklı Bakan planlarının Musenna, Necef, Anbar ve Kerbela vilayetlerine yayılan yaklaşık 2.500 kilometrekarelik bölgedeki yatırımları içerdiğini söyle...

Abone Ol

Gazetenin haberine göre, Iraklı Bakan planlarının Musenna, Necef, Anbar ve Kerbela vilayetlerine yayılan yaklaşık 2.500 kilometrekarelik bölgedeki yatırımları içerdiğini söyledi.

Gazete, Muhammed Kerim'in çöl bölgelerinde değeri 500 milyon ABD dolarına ulaşan kümes hayvanları projesi gibi bazı projeler bulunduğuna işaret ettiğini, ayrıca Abbas Türbesi'nin mali varlıklarını yönetmekten sorumlu Şii kurumunun yaklaşık 2.500 kilometrekareye yatırım yaptığını da ifade etti. Es-Sabah'ın aktardığına göre Iraklı Bakan, "Çöl bölgelerine yapılan yatırım, bu alanların su payını sağlamak için Su Kaynakları Bakanlığı ile devamlı koordinasyon içinde kalınarak yapılmıştır" dedi.

Bu arada Muhammed Kerim, birkaç Suudi şirketiyle Irak çölüne yatırım yapmak için bazı anlaşmalar yapıldığını ancak bunun bölgeye su sağlanması da dahil olmak üzere gerekli şartların hazırlanmasından sonra gerçekleşeceğini söyledi. Irak, ülkenin gelirlerinin yüzde 90'ından fazlasını oluşturan ham petrol ihracatına bağımlılığını azaltarak ülke ekonomisini canlandırmak için tarımsal potansiyelinden yararlanmaya çalışıyor.