BAĞDAT, 6 Mayıs (Xinhua) -- Irak Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Perşembe günü ülkenin büyük bölümünde etkili olan toz fırtınası sebebiyle bir kişi hayatını kaybetti ve 5.000'den fazla kişi solunum sorunları nedeniyle hastaneye yatırıldı. Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf el-Bedir tarafından yapılan açıklamada, "Irak genelindeki hastaneler, bir can kaybına ek olarak, 2.000'i Irak'ın başkenti Bağdat'ta kayıtlı olmak üzere, solunum sıkıntısı çeken 5 binden fazla hastaya kapılarını açtı" dedi.

Irak'ın-başkenti-Bağdat'ta-Iraklı-bir-hasta-hastanede-tedavi-görüyorç

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Iraklı bir hasta hastanede tedavi görüyor, 5 Mayıs 2022. (Fotoğraf: Khalil Dawood/Xinhua)

Açıklamada, hastaneye kaldırılanların sayısının artabileceği, vakaların büyük bölümünün tedavilerinin ardından taburcu olduğu ifade edildi. Iraklı meteorolog Sadiq Attia, Facebook sayfasındaki mesajında, Perşembe günü Suriye'nin doğusundan gece yarısı gelen toz fırtınasının Bağdat'ta önümüzdeki birkaç saat içinde azalacağını ve şimdiden güneydeki çöle doğru ilerlediğini söyledi. Iraklı meteorologlar ve sağlık yetkilileri, fırtınalar artarken buna çözüm bulunamadığı için vatandaşların sağlığı ve yaşamları üzerindeki etkisi konusunda uyardı.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Bağdat'ı-vuran-toz-fırtınası.

Irak'ın başkenti Bağdat'ı vuran toz fırtınası, 5 Mayıs 2022. (Fotoğraf: Khalil Dawood/Xinhua)