Kültür - Sanat ve Tarih

Irak'ın başkentinde ilk kez Çin dili enstitüsü açıldı

BAĞDAT, 29 Aralık (Xinhua)-- Dernek Başkanı Haider al-Rubeiy, "Derneğin amaçlarından biri Çince öğretmek ve bu enstitü, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir ilk" açıklamasında bulun...

Abone Ol

BAĞDAT, 29 Aralık (Xinhua)-- Dernek Başkanı Haider al-Rubeiy, "Derneğin amaçlarından biri Çince öğretmek ve bu enstitü, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir ilk" açıklamasında bulundu. Al-Rubeiy, aralarında tüccarlar, turistler ve Çin'le ilişkilere ilgi duyan diğerlerinin de bulunduğu çok sayıda Iraklının Çince öğrenmek istediğini de sözlerine ekledi.

Dernek Başkanı'nın verdiği bilgiye göre, farklı seviyelere yönelik düzenlenecek Çince dersleri Pazar, Salı ve Perşembe olmak üzere haftada üç gün gerçekleştirilecek ve hem erkek hem de kadın öğrencilere yönelik olacak. Al-Rubeiy, enstitüde Çince öğrenen 20 kişilik ilk öğrenci grubunun 12'sinin Bağdat'ta yaşadığını ve kurumdaki derslere doğrudan katıldığını, diğer eyaletlerde yaşayan sekiz öğrencininse derslere internet üzerinden katıldığını ifade etti.

Enstitünün koronavirüsün ülkedeki yayılımı sırasında maske takma ve sosyal mesafe dahil olmak üzere koruyucu önlemlere bağlı kaldığını kaydeden al-Rubeiy, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, "Çin dili şu anda tüm dünya için önemli. Dünyanın tamamı ekonomi ve diğer konularda Çin'le ilişki içerisinde, bu sebepten Çince öğrenmek her düzeyde ilişkiyi geliştirecek" diye konuştu.