Bilim ve teknoloji

Irak'ın başkenti Bağdat'ta uluslararası güvenlik ve savunma fuarı düzenlendi

BAĞDAT, 3 Mart (Xinhua) -- Irak Kuvvetleri Başkomutanı Sözcüsü Yahya Resul, Xinhua'ya yaptığı açıklamada böyle bir fuarın Irak Silahlı Kuvvetleri'nin kapasitesini geliştirmeye...

Abone Ol

BAĞDAT, 3 Mart (Xinhua) -- Irak Kuvvetleri Başkomutanı Sözcüsü Yahya Resul, Xinhua'ya yaptığı açıklamada böyle bir fuarın Irak Silahlı Kuvvetleri'nin kapasitesini geliştirmeye katkı sağladığı için önemli olduğunu söyledi. "Irak askeri yönetimi, Irak'ın ve halkının egemenliğini savunabilecek profesyonel bir askeri sistem inşa etme konusunda ciddi" diyen Resul, yabancı şirketlerin katılımının Irak güçlerini silahlandırmak için sözleşme imzalama konusundaki çıkarlarını yansıttığını da sözlerine ekledi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen Güvenlik ve Savunma Fuarı'nda bir ziyaretçi, sergilenen askeri teçhizata bakıyor, 2 Mart 2022. (Fotoğraf: Khalil Dawood/Xinhua)

Dört günlük fuar, Irak'ın güvenlik ve terörle mücadele için ihtiyacını karşılamayı ve Irak güvenlik güçlerinin kabiliyetini artırmayı hedefliyor. Irak güçlerinin 2017'de aşırılık yanlısı İslam Devleti grubunu yenmesinden bu yana Irak'taki güvenlik durumu iyileşti. Ancak İslam Devleti'nden arta kalan gruplar o dönemden beri şehir merkezlerine, çöllere ve engebeli alanlara dağılarak güvenlik güçlerine ve siviller yönelik sık sık gerilla saldırıları gerçekleştirdi.