Devlet Petrol Pazarlama Teşkilatı'nın istatistiklerine yer verilen bakanlık açıklamasında, geçtiğimiz ay ham petrol fiyatının varil başına ortalama 70,77 dolar olduğu belirtildi. Irak'ın orta ve güney petrol sahalarından çıkarılan ve Basra Limanı üzerinden ihraç edilen 83,69 milyon varil kaydedildiği belirtilen açıklamada, Kerkük şehrinden çıkarılan yaklaşık 3,07 milyon varilin ise Türkiye'nin Akdeniz'de bulunan Ceyhan limanı üzerinden ihraç edildiği belirtildi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Irak, pandemiden önce daha yüksek gelir kaydederek ayda 100 milyon varilden fazla ihracat yapıyordu. Ancak, OPEC Plus'ın petrol üretimini kısma anlaşması ve Kovid-19 pandemisinin küresel ekonomi üzerindeki etkisi nedeniyle petrol piyasasındaki satış fiyatlarının düşmesi, ülkenin petrol ihracatının ve gelirlerinin düşmesine neden oldu. Ekonomisi ağırlıklı olarak ham petrol ihracatına dayanan Irak'ın gelirinin yüzde 90'ından fazlasını bu ihracat kalemi oluşturuyor.

Editör: İRFAN KARSLI