Yurt

Irak güçleri, ülkenin kuzeyinde 9 İD militanını öldürdü

Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul'ün yaptığı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Gücü ile Ulusal İstihbarat Servisi güçlerinin eyaletin güneyindeki Wa...

Abone Ol

Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul'ün yaptığı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Gücü ile Ulusal İstihbarat Servisi güçlerinin eyaletin güneyindeki Wadi al-Shay adlı engebeli alanda İD sığınaklarına saldırmasıyla birlikte şafak vakti şiddetli çatışmalar yaşandı.

Açıklamada, İD militanlarının bir kısmının askerlerin patlayıcı yeleklerine ateş açması sonucu patlatıldığı, diğerlerinin de çatışmalarda vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Resul, öldürülenlerden üçünün üst düzey İD liderleri olduğunu ve İD'nin eyaletteki depolarından sorumlu iki militanla diğer dördünün de öldürüldüğünü söyledi. Çarşamba günkü çatışmalar, Cuma sabahı ülkenin çeşitli bölgelerinde İD militanlarını avlamak için başlatılan operasyonun bir parçasıydı.

Devam eden operasyon, güvenlik güçlerinin İD'nin son günlerdeki ölümcül saldırılarına yönelik çabalarının bir parçası. Bu saldırılar arasında, 21 Ocak'ta başkent Bağdat'a düzenlenen ve 32 kişinin öldüğü, 100 kişinin de yaralandığı çifte saldırı ile 23 Ocak'ta Selahaddin'deki Haşdi Şabi karakoluna düzenlenen ve 11 paramiliter gücün hayatını kaybettiği, 12'sinin yaralandığı saldırı da bulunuyor.

Iraklı güvenlik güçlerinin 2017'nin sonlarında ülke çapında İD militanlarını tam bir yenilgiye uğratmasından bu yana Irak'ta güvenlik durumu görece iyileşti ve Bağdat'ta büyük bombalı saldırılar nadiren gerçekleşiyor.

Yine de savaşın harap ettiği ülkede ölümlü olaylar meydana gelmeye devam ediyor; kentsel alanlarda veya çöllerde ve engebeli arazilerde izini kaybettiren İD grubundan kalanlar, güvenlik güçlerine ve sivillere karşı sıklıkla gerilla saldırıları düzenliyor.