Yurt

Irak güçleri Diyala vilayetinin kırsal kesimlerinde IŞİD'e karşı operasyon başlattı

Diyala polis gücü sözcüsü Nihad al-Mahdawi Xinhua'ya yaptığı açıklamada, Irak ordusu, polisi ve paramiliter Haşdi Şabi unsurlarından oluşan ortak bir gücün IŞİD militanlarının...

Abone Ol

Diyala polis gücü sözcüsü Nihad al-Mahdawi Xinhua'ya yaptığı açıklamada, Irak ordusu, polisi ve paramiliter Haşdi Şabi unsurlarından oluşan ortak bir gücün IŞİD militanlarının peşinde olduğunu ve başkent Bağdat'ın 65 km kuzeydoğusundaki Diyala vilayetinin merkezi Bakuba'nın güneyindeki bir tarım alanına girdiğini açıkladı.

Diğer yandan, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, resmi Irak Haber Ajansı'na, Irak güçleri "aşırılık yanlısı militanların komşu Suriye'den sızmasını önlemek için bir süredir Suriye ile birlikte çalışarak...sınır bölgelerinde gözetleme kuleleri ve termal kameralar kuruyor" açıklaması yaptı.

IŞİD militanları, Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan sınırlarına kadar uzanan geniş Anbar Çölü'nde hâlâ aktif durumda ve Irak'a sınır bölgelerinden sızan IŞİD kalıntıları ülkede yeniden biraraya gelmeye çalışıyor. 2017 sonlarında Irak güvenlik güçlerinin ülke genelinde aşırılık yanlısı IŞİD militanlarını tamamen mağlup etmesinin ardından Irak'taki güvenlik durumunda önemli oranda iyileşme görüldü.