Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, ülkede 47 kişinin daha hayatını kaybettiğini, 2 bin 813 kişinin ise iyileştiğini bildirdi. Böylece bulaşıcı virüsten ölenlerin sayısı 11 bin 670'e, iyileşenlerin sayısı ise 447 bin 39'a yükseldi.
Bu arada, bakanlığın Halk Sağlığı Bölümü Başkanı Riyad Abdul Amir yaptığı basın açıklamasında, bakanlığın koronavirüs aşılarını depolamak için ultra soğuk dondurucular sağlama konusunda halen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve diğer kuruluşlarla iletişim halinde olduğunu belirtti.
Abdul Amir, ‘’Şu anda bakanlıkta çok sayıda ultra soğuk dondurucu mevcut, ancak aşıları saklamak için daha fazlasına ihtiyacımız var,’’ dedi.
Yetkili, DSÖ tarafından onaylanması halinde, Irak’ın, nüfusunun yüzde 20'sine yetecek miktarda koronavirüs aşısı alacağını bildirdi.
Bakanlığın, Bağdat ve diğer şehirlerde gezici ekipler görevlendirerek günlük Kovid-19 test sayısını artırma planı olduğunu ifade eden Abdul Amir, ‘’ancak sağlık personeli arasında çok sayıda enfeksiyon olmasının, bu planın uygulanmasını geciktirdiğini’’ belirtti.
Irak, ülkede ilk koronavirüs vakasının ortaya çıktığı Şubat ayından bu yana, salgını kontrol altına almak için bir dizi önlem aldı.
Çin, Irak'ın Kovid-19 salgınına karşı mücadelesine yardım ediyordu.
Çinli yedi tıp uzmanından oluşan bir ekip, hastalığı kontrol altına almak için 7 Mart'tan 26 Nisan'a kadar Irak'ta 50 gün geçirdi. Ekip, bu süre içinde Bağdat’ta bir PCR laboratuvarı hazırlanması ve gelişmiş bir CT tarayıcısı kurulmasına yardımcı oldu.
Çin, 7 Mart'tan beri Irak'a üç parti tıbbi yardım gönderdi.