Bir çentik yerine, iPhone 14 Pro modellerinin iki ekran oyuğu içerdiği söyleniyor.  Hap şeklindeki bir oyuk, Face ID nokta projektörünü ve diğer Face ID bileşenlerini barındıracak. ikinci bir dairesel oyuk ise öne bakan kamerayı barındıracak.  Pro olmayan modellerin standart bir çentiğe sahip olmaya devam etmesi bekleniyor.

Kamera İyileştirmeleri

2022 iPhone'lar Ultra Geniş kamerada iyileştirmeler görebilir ve Apple'ın iPhone 14 Pro modellerinde telefoto ve geniş açılı lenste iyileştirmeler yapması bekleniyor.  Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın telefoto kamerayı 6 elemanlı bir lensten 7 elemanlı bir merceğe yükselteceğini söyledi.

Kuo ayrıca, 2022 Pro iPhone modellerinde, mevcut 12 megapiksel kameraya göre büyük bir gelişme olacak 48 megapiksel Geniş kamera ve iPhone tarafından kaydedilen videoların bir 8K ekranda görüntülenmesini sağlayacak 8K video kayıt özelliklerine sahip olacağına inanıyor.

Apple-2

 Titanyum

Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone 14 Pro modelleri, yüksek kaliteli titanyum alaşımlı kasa tasarımıyla gelebilir.  Apple, Apple Watch için titanyum kullandı, ancak bu, malzeme bir iPhone için ilk kez kullanılacak. Apple'ın yakında çıkacak olan iPhone 14 modellerinin kalıplarını gösterdiği iddia edilen bir fotoğraf, Nisan ayında ortaya çıktı ve bize gelecek cihazların boyutlarına dair daha net bir öngörü sağladı. Apple'ın iki adet 6.1 inç iPhone ve iki adet 6.7 inç iPhone sunduğu ve iPhone 14 mini olmadığı görülüyor. Söylendiği gibi, kamera kalınlığı yaklaşık yüzde beş daha büyük.

Iphone-14-yeni-modelleri

A16

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, yalnızca iPhone 14 Pro modelleri yeni ve daha hızlı bir A16 çipine sahip olacak. Kuo, standart iPhone 14 modellerinin iPhone 13 modellerinde bulunan aynı A15 Bionic'i kullanmaya devam edeceğini ve 2022'de Pro ve Pro olmayan iPhone'lar arasında önemli bir farklılığa işaret edeceğini söylüyor.

2TB Depolama

Apple, iPhone 13 Pro modelleriyle yeni bir 1 TB depolama seçeneği ekledi ve söylentiler, iPhone 14'le birlikte Apple'ın bunu 2 TB'a kadar artırabileceğini gösteriyor.  Ancak bu söylentilerin şu an ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz.

Iphone-14-görünüşü

Fiziksel SIM Yuvası Yok

Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

iPhone 14 ve 14 Pro modelleri, Apple'ın  eSIM tasarımına geçişiyle fiziksel bir SIM yuvası olmadan başlatılabilir.  Apple'ın, 2022 yılına kadar yalnızca eSIM özellikli akıllı telefonların piyasaya sürülmesi için ABD'deki büyük operatörlere tavsiyede bulunduğu iddia ediliyor; bu, bazı iPhone 14 modellerinin SIM yuvası olmayan ilk modeller olabileceğini gösteriyor.

eSIM işlevi tüm ülkelerde mevcut değildir, bu nedenle bazı bölgelerde satılan iPhone'ların bir nano-SIM yuvası sunmaya devam etmesi gerekecektir. 

iPhone 14 Pro Lansman Tarihi ve Fiyatı

Apple'ın önceki lansman zaman çizelgelerini takip etmesi halinde, Eylül 2022'de düzenlenmesi muhtemel bir etkinlikte Apple'ın iPhone 14 modellerini tanıtması bekleniyor. Apple tedarikçisi Foxconn'un Şubat ayında iPhone 14 Pro'nun deneme üretimine başladığı ve cihazın tasarımının tamamlandığını öne sürdüğü iddia ediliyor.

iPhone 14 Pro'nun 1.099 dolara ulaşması bekleniyor, bu da 999 dolarlık iPhone 13 Pro'ya göre 100 dolarlık bir artış.  Ve iPhone 14 Pro Max, 1,199 dolara ulaşarak benzer bir artış görebilir. Ülkemizde ise iPhone 14'ün fiyatı için net bir şey söyleyemiyoruz çıktığı zamanki kur durumu ve vergilerin durumu iPhone 14'ün fiyatına büyük ölçüde etki edecektir.

Yazar: Yusuf Kenan YAVUZ