Spor

IPC yetkilisi: Beijing 2022, Paralimpik Kış Oyunları organizasyonunda çıtayı yükseltti</strong>

BEİJİNG, 6 Mart (Xinhua) -- Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Cumartesi günü, Beijing Paralimpik Kış Oyunları organizasyonu için yapılan hazırlıkları övdü.

Abone Ol

BEİJİNG, 6 Mart (Xinhua) -- Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Cumartesi günü, Beijing Paralimpik Kış Oyunları organizasyonu için yapılan hazırlıkları övdü.

Bir basın toplantısında konuşan IPC Marka ve İletişim Müdürü Craig Spence, "Bu Oyunlar, Paralimpik Kış Olimpiyatlarının nasıl organize edileceği konusunda çıtayı gerçekten de yükseltecek" dedi.

Spence, "Bunu (açılış törenini) tanımlayacak tek şey söyleyebilirim: vay canına" diye övgüde bulundu.

Spence şöyle konuştu: "Yeniden Ulusal Stadyum'da, yani Kuş Yuvası'nda, olmak harikaydı, çünkü 2008 yılında (Çinli yüksek atlamacı) Hou Bin Yaz Oyunları için ateşi yaktığında, Paralimpik hareket için yeni bir dönem ve bizim için gerçek bir büyüme başlamış oldu."

Spence, "2008 Oyunları'nın Yaz Oyunları için yaptığını, bu Oyunlar'ın da Kış Oyunları için yapacağını yürekten umuyoruz. Dün gece yeniden stadyumda olmak gerçekten duygu vericiydi" dedi.

Olimpiyat Yayınları Servisi CEO'su Yiannis Exarchos da Cuma gecesi gerçekleşen açılış töreni hakkında övgü dolu sözler söyledi.

Exerchos, "Elimizde henüz (seyircilere ilişkin) rakamlar yok - belki de bu rakamları Pazartesi'den itibaren almaya başlarız - ancak bunların şimdiye dek en çok seyredilen Paralimpik Kış Oyunları olacağına dair aklımda şüphe yok" dedi.

Exerchos, "Eminim ki dün gece, şimdiye dek en çok seyredilmiş Paralimpik Kış Oyunları açılış töreni olmuştur" dedi.