IOM paylaştığı Twitter mesajında, "Birçok Libyalı aile, uzun süredir yerlerinden edildikleri için barınma, gıda ve ev gereçleri gibi temel gereksinimlerini karşılayamıyor" ifadelerini kullandı. Örgüt, "IOM, Bingazi'de ülke içinde yerlerinden edilmiş 2 bin 600 kişiye yardım malzemeleri ve Kovid-19 bulaşma riskini önleyecek hijyen kitleri dağıttı" açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri'ne göre şu anda kendi ülkelerinde yerlerinden edilmiş 245 binden fazla Libyalı bulunuyor. 2011 yılında Libya'nın uzun süredir başında olan Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle sonuçlanan ayaklanma sonrasında birçok Libyalı, güvenlik sorunu ve silahlı çatışmalar yüzünden evlerini terk edip başka kent ve kasabalara gitmek zorunda kalmıştı. Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe daha önce yaptığı bir açıklamada, ülke içinde ve dışında yerlerinden edilmiş tüm Libyalıların güvenli şekilde geri dönmesini sağlayacağı sözü vermişti.

Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor

Editör: İRFAN KARSLI