Yurt

IOM: Libya kıyılarında geçen hafta bine yakın yasadışı göçmen kurtarıldı

IOM'nin verdiği bilgiye göre, 27 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında kurtarılan ya da denizde müdahale edilerek Libya'ya geri getirilen göçmenlerin sayısı 949 oldu. IOM, Orta...

Abone Ol

IOM'nin verdiği bilgiye göre, 27 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında kurtarılan ya da denizde müdahale edilerek Libya'ya geri getirilen göçmenlerin sayısı 949 oldu. IOM, Orta Akdeniz rotası üzerinde bulunan Libya kıyılarında 2021 yılında şimdiye dek aralarında kadınlar ile çocukların da bulunduğu toplam 15 bin 700 yaşadışı göçmenin kurtarıldığını, 225 kişinin hayatını kaybettiğini ve 499 kişinin ise kaybolduğunu kaydetti.

Libya, ülkenin lideri Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilmesinden bu yana güvensizlik ve kaos ortamıyla boğuşuyor. Bu da Akdeniz'i geçerek Avrupa kıyılarına ulaşmak isteyen yasadışı göçmenler için Libya'yı oldukça tercih edilesi bir çıkış noktası haline getiriyor. Kurtarılan göçmenler, kapatılmaları yönünde sürekli yinelenen uluslararası çağrılara rağmen Libya'da bulunan aşırı kalabalık kabul merkezlerine gönderiliyor.