İSTANBUL, 18 Şubat (Xinhua) Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın, iyi planlanmış ve hazırlığı iyi yapılmış sağlık önlemleri sayesinde tüm katılımcılara güvenli ve emniyetli bir ortam sunduğunu söyledi. Aynı zamanda IOC Tıp ve Bilim Komisyonu'nun da başkanı olan Erdener, Olimpiyat Oyunları Beijing Organizasyon Komitesi (BOCOG) ile yakın işbirliği içinde oyunlar sırasında Kovid-19 önlemleri ve hava kalitesi gibi sağlıkla ilgili konuları günlük olarak gözden geçirip değerlendiriyor. Erdener, Xinhua'ya yakın zaman önce verdiği bir çevrimiçi röportajda, "Her sabah günlük toplantılarımızda, hem BOCOG'un tıbbi yetkilileri hem de Oyunlar için özel olarak belirlediğimiz Uluslararası Olimpiyat Komitemizin uzmanları ile bu değerlendirmeleri yapıyoruz" dedi.

Çin'in başkenti Beijing'in Yanqing bölgesinde Beijing 2022 Kış Olimpiyatları için kurulan Olimpiyat Köyü'nde çalışan bir gönüllü özçekim yapıyor, 31 Ocak 2022. (Fotoğraf: An Yaoyang/Xinhua)

IOC üyesi, Yanqing bölgesindeki Olimpiyat köylerinde, Beijing'in şehir merkezinde ve Hebei eyaletindeki Zhangjiakou'da Kovid-19'un yayılmasının önlenmesinde Çin'in uyguladığı başarılı yönetimin altını çizdi. Oftalmoloji uzmanı olan doktor Erdener, "Bir tıp insanı olarak, Olimpiyat Oyunları'na katılan herkesin birarada yaşadığı bölgedeki (kapalı döngü olarak tanımlanan) ortamın şu anda dünyanın en güvenli yeri olduğunu söyleyebilirim" dedi. Erdener, köylerde verilen sağlık hizmetleriyle ilgili olarak da, köylerin hepsinde donanımlı poliklinik ve hastaneler bulunduğunu ve köylere ambulans ve ambulans helikopterlerle destek verildiğini, yaralanmalara veya diğer sağlık sorunlarına anında müdahale edilebildiğini söyledi. Erdener'e göre Çin büyük bir adım atarak yeşil enerjiye dayalı sürdürülebilir ve çevre dostu tesisler inşa etti. Erdener, big air yarışmalarının yapıldığı Big Air Shougang'ın da "oradaki tüm tesisleri koruyacak şekilde çevre dostu yaklaşımla yeniden düzenlenip eski bir sanayi bölgesinin güzel bir dönüşümünü ortaya koyduğunu" belirtti ve "Beijing 2022'yi farklı kılan unsurlar bunlar" diye konuştu.

Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı
Editör: İRFAN KARSLI