Xinhua

IOC üyesi: Beijing 2022, Kış Olimpiyatları ve Kış Paralimpik Oyunları tarihinde yeni bir sayfa açtı

Çin'in başkenti Beijing'deki Ulusal Stadyum'da düzenlenen Beijing 2022 Kış Paralimpik Oyunları açılış töreninde Kış Paralimpik Oyunları ateşi görülüyor, 4 Mart 2022. (Foto...

Abone Ol

Çin'in başkenti Beijing'deki Ulusal Stadyum'da düzenlenen Beijing 2022 Kış Paralimpik Oyunları açılış töreninde Kış Paralimpik Oyunları ateşi görülüyor, 4 Mart 2022. (Fotoğraf: Jia Haocheng/Xinhua)

BANGKOK, 15 Mart (Xinhua) -- Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) bir üyesi, Beijing Kış Olimpiyatları ve Kış Paralimpik Oyunları'nın, Kovid-19'un ortasında güvenli ve başarılı biçimde düzenlendiği için Olimpiyat ve Kış Paralimpik Oyunları tarihinde yeni bir sayfa olarak kayıtlara geçtiğini söyledi.

IOC üyesi ve Tayland Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı KhunyingPatama Leeswadtrakul, kısa süre önce Xinhua ile yaptığı röportajda, "Beijing Kış Olimpiyatları ve Kış Paralimpik Oyunları'nın başarılı organizasyonu titiz bir planlama, birlik ve dayanışmayla imkansız görüneni mümkün kılabileceğimiz gerçeğini yansıtıyordu" dedi.

KhunyingPatama, dünya hala pandemiden kaynaklanan gerginlik yaratan güçlüklerle baş etmeye çalışırken, "Beijing Kış Olimpiyatları ve Kış Paralimpik Oyunları, sporun sadece eğlence değil aynı zamanda hepimiz için umut ve ilham kaynağı olabileceği gerçeğini vurguladı" dedi.

IOC üyesi, Beijing Kış Olimpiyatları ve Kış Paralimpik Oyunları'nın aynı zamanda gençleri ve engellileri kış sporlarıyla meşgul olmaya cesaretlendirdiği, onlara ilham verdiğini ve ilgilerini uyandırdığını sözlerine ekledi.
KhunyingPatama, pandeminin neden olduğu zorluklar ve sorunların ortasında güvenli ve başarılı biçimde organize edildiği için Beijing 2022'nin Kış Olimpiyatları tarihinde bir rekor kırdığını söyledi. KhunyingPatama, "İnovasyon, modern teknoloji, yeni heyecan verici sporlar ve kadın-erkek karma etkinliklerin mükemmel bir kombinasyonu Beijing 2022'yi Oyunlar tarihinde benzersiz bir konuma taşımaya yardımcı oldu" diye ekledi.

Çin'in "yeşil ve yüksek teknolojili Oyunlar" düzenleme çabalarını öven Taylandlı IOC üyesi, "geleneksel Doğu kültürünün 'insanların doğasına' ve modern teknolojiye vurgu yapan mükemmel kombinasyonunun" etkileyici olduğunu söyledi.
"Beijing 2022 sırasında Çin'de yüksek teknolojinin gelişimine tanık olduk. İnovasyon, modern teknoloji, yeşil enerji ve sürdürülebilirliğin harika bir kombinasyonu vardı. Çin bir kez daha gelecekte olimpiyatları düzenleyecek kent için yeni bir kriter belirledi" ifadelerini kullanan KhunyingPatama, ülkenin dünyaya sade, güvenli ve muhteşem Oyunların yanı sıra yüksek teknoloji olimpiyat konseptini sunma amacına ulaştığını sözlerine ekledi.