Bach'ın ziyaretinin olimpiyatı düzenleyen ekibe moral desteği vermesi bekleniyor.

Özel kiralanmış uçakla seyahat eden Bach'ı, Tokyo'nun Haneda Havalimanı'nda Japon Olimpiyat Komitesi Başkanı Yasuhiro Yamashita ve Uluslararası Jimnastik Federasyonu Başkanı Molinari Watanabe karşıladı.

Bu, Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesinden bu yana Bach'ın Japonya'ya yaptığı ilk ziyaret. Normalde Mayıs ayında Tokyo'ya gelerek Hiroşima'daki meşale koşusuna katılması planlanmasına rağmen Bach'ın ziyareti koronavirüs salgını yüzünden iptal edilmişti.

Pazartesi sabahı, Japonya Başbakanı Suga Yoşihide ile bir görüşme yapacak olan Bach daha sonra Suga'nın selefi Shinzo Abe ile bir araya gelerek eski başbakana Japonya Olimpiyat Müzesi'nde Olimpiyat Nişanı takdim edecek.

Bach, sonrasında Tokyo Valisi Yuriko Koike'yi ziyaret edecek ve Tokyo 2020 Başkanı Yoshiro Mori ile basın toplantısı yapmadan önce organizasyon komitesi yetkilileriyle görüşmelerde bulunacak.

Organizasyon komitesinin verdiği bilgilere göre, IOC Başkanı daha sonra olimpiyat köyünde ve olimpiyat stadyumunda incelemelerde bulunacak.

7 Süper Lig takımı PFDK’ya sevk edildi 7 Süper Lig takımı PFDK’ya sevk edildi

Bach, bu yıl geçtiğimiz aylarda Lozan'da bir açıklama yaparak Tokyo Olimpiyatları'nın önümüzdeki yıl Kovid-19 pandemisine rağmen yapılacağına söz vermişti.

Bach, basın toplantısında "Japon halkına vermek istediğim mesaj şudur: olimpiyatların güvenli bir şekilde düzenlenmesi konusunda kararlıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI