Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

Bu yeni özellik ile kullanıcılar, Amerika Birleşik Devletleri'nde Instagram'da küçük işletmelerden ürün satın alabilecek ve siparişleri doğrudan mesaj yoluyla takip edebilecek.

Instagram, DM üzerinden alışveriş yapanların sipariş verip takip etmesine izin verecek

Bugün Instagram tarafından DM üzerinden alışveriş konusunda yeni bir açıklama yapıldı. Buna göre artık platform üzerindeki sayfalarda sergilenen ürünleri, mesajlaşma kısmından detaylı bilgisini alarak kredi kartı üzerinden sipariş vermek mümkün olacak. Tabii burada ödeme kabul eden sayfalar yalnızca işletme hesabı oluşturmuş ve platform tarafından onaylanan satıcılardan oluşacak.

Aynı sohbet dizisinde daha sonra ödeme yapabilecek, siparişlerini takip edebilecek. Şirket, kullanıcıların satın almadan önce Instagram'daki DM'ler aracılığıyla işletmelerle siparişleri hakkında sık sık sohbet ettiğini, ancak artık satıcılara doğrudan Instagram sohbet dizilerinden ödeme yapabileceklerini iletti. Meta, DM yoluyla satın almanın kullanıcılara uygulama içi sohbet desteğine de erişim sağladığını söylüyor.

Editör: Seyran Bayır