İngiltere'de sürüş sırasında elde taşınan bir cihazla mesaj atmak veya telefon görüşmesi yapmak zaten yasak durumdayken, 2022'de yürürlüğe girecek yeni yasalar, sürücülerin fotoğraf veya video çekmek, çalma listelerinde gezinmek veya oyun oynamak için cep telefonlarını kullanmasını yasaklayacak. Ayrıca, araçlar trafik ışıklarında durduğunda veya bir otoyolda trafiğin kilitlendiği anda beklerken de elde tutulan cihazların kullanımı yasaklanacak.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Suçlular 200 sterlinlik (269 ABD doları) sabit bir ceza bildirimi alacak ve ehliyetlerine 6 puan işlenecek. Puan toplama sistemi nedeniyle bu kişiler, ehliyetlerinin kullanımlarının yasaklanması riskiyle de karşı karşıya kalacak. Söz konusu katı kurallar, ankete katılanların yüzde 81'inin yasayı güçlendirmeye ve suçluların yargılanmasını kolaylaştırmaya yönelik önerileri desteklediğini tespit eden bir kamu istişaresinin ardından geldi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Cuma günü yayınlanan bir araştırma, genç sürücülerin direksiyon başında elde taşınabilir bir cihaz kullanma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Ulaştırma Bakanlığı için Ipsos MORI tarafından hazırlanan ankette, 16-24 yaşındakilerin yaklaşık üçte ikisinin trafikte dururken veya trafik ışıklarındayken cep telefonlarının ellerinde olduğunu ve on kişiden altısının trafikte hareket halindeyken telefonlarını kullandığını söyledi.İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Cep telefonları elde tutulurken çok fazla ölüm ve yaralanma meydana geliyor. İnsanların yasa dışı bir şekilde direksiyon başında telefonlarını kullanmasına yönelik takibatı kolaylaştırarak yasanın 21. yüzyıla getirilmesini sağlıyoruz" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI