İngiltere'de Salı günü yayımlanan resmi verilere göre, 146 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu, 12 Mart'tan bu yana görülen en yüksek günlük can kaybı olarak kayıtlara geçti. İngiltere'de koronavirüs kaynaklı toplam can kaybı 130.503'e ulaştı. Bu veri yalnızca, pozitif çıkan ilk koronavürüs testinden sonraki 28 gün içinde hayatını kaybedenleri kapsıyor. Ayrıca ülkede son 24 saatte 23.510 koronavirüs vakası daha bildirildi ve böylece İngiltere genelindeki toplam vaka sayısı 6.117.540'a çıktı.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu'nun (PHE) son verileri, Kovid-19 aşılarının, ilk kez Hindistan'da görülen Delta varyantı nedeniyle hastaneye yatışı engelleme açısından hayli etkili olduğunu gösterdi. Analizler, hastaneye yatışları önleme açısından, iki doz Pfizer-BioNTech aşısının yüzde 96, iki doz Oxford-AstraZeneca aşısının ise yüzde 92 oranında etkili olduğunu gösterdi. Delta varyantı şu anda İngiltere'deki baskın Kovid-19 varyantı durumunda.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir ambulansın yanından geçen insanlar, 26 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Han Yan/Xinhua)

Başbakan Boris Johnson yazılı bir açıklama yaparak "Aşı olmayanların, kendilerini, sevdiklerini korumak ve hepimizin güvenle özgürlüklerimizi yaşayabilmemizi sağlamak için en kısa sürede çıkıp aşı randevularını almaları çok önemli" dedi. Son verilere göre, İngiltere'deki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 90'ı ilk doz aşısını oldu. Yetişkinlerin dörtte üçü ise her iki doz aşısını da yaptırmış durumda.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Editör: İRFAN KARSLI