LONDRA, 1 Ocak (Xinhua) Ulusal İstatistik Ofisi'nin rakamlarına göre İngiltere'de 23 Aralık'a kadar olan haftada 2,3 milyon kişinin Kovid olduğu tahmin ediliyor. Bu, 1,4 milyon kişinin Kovid olduğu bir önceki haftaya göre büyük bir artış anlamına geliyor. Bir önceki haftada İngiltere'de yaklaşık 35 kişiden birinin Kovid olduğu tahmin ediliyordu. Araştırma, Omicron varyantının vaka sayılarında rekorlar kırılmasına yol açmaya devam etmesi yüzünden vakaların Britanya'nın tüm bölgelerinde arttığını ortaya koydu. Kovid-19 Enfeksiyon Araştırması'nda Analitik Sonuçlar Başkanı olan Sarah Crofts, "Omicron artık hem İngiltere hem de İskoçya'da baskın varyant ve Kuzey İrlanda ve Galler'de de hızla artıyor" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm yaş gruplarında enfeksiyonların arttığını, en yüksek oranların okul çağındaki çocuklarda ve genç yetişkinlerde görüldüğünü de gözlemledik."

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Cuma günü yayımlanan resmi verilere göre İngiltere'de son 24 saatte koronavirüs vakalarında 189.846 kişilik rekor artışla ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısı 12.937.886'ya ulaştı. Ülkede ayrıca koronavirüs kaynaklı 203 can kaybı daha bildirildi. Böylece İngiltere'deki koronavirüs kaynaklı toplam ölüm sayısı 148.624 oldu. Son veriler İngiltere'de toplumda görülen Kovid vakaların yüzde 90'ından fazlasının artık Omicron olduğunu gösterdi. Son verilere göre İngiltere'de 12 yaş ve üzeri kişilerin yaklaşık yüzde 90'ı ilk doz aşılarını, yüzde 82'sinden fazlası ise her iki dozu da olmuş durumda. Yüzde 59'u aşkın bir kesim, koronavirüs aşısının takviye yani üçüncü dozunu da yaptırdı. Hayatı normal seyrine döndürme gayreti içindeki İngiltere, Çin, Almanya, Rusya ve ABD gibi ülkeler koronavirüs aşılarını uygulamak için zamanla yarışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI