Böylece ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 369 bin 318 oldu.

Veriler, İngiltere'de koronavirüse bağlı ölümlerin 168 artarak 51 bin 934'e yükseldiğini gösterdi.

Koronavirüse bağlı ölümlerde 50 bin rakamına ulaşan ilk Avrupa ülkesi olan İngiltere, ABD, Brezilya, Hindistan ve Meksika'dan sonra dünyada bu trajik orana ulaşan beşinci ülke.

İngiltere hükümetinin bilimsel danışmanlarından Profesör Susan Michie, ülkedeki karantinanın planlandığı gibi 2 Aralık'ta sona ermesi için gelecek iki haftanın "kesinlikle çok önemli" olacağı konusunda uyardı.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Hükümetin Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) üyesi olan Michie, Cumartesi günü BBC Radio 4'ün Today programına yaptığı açıklamada, "Gelecek iki hafta, kısmen hava koşulları ve kısmen de aşı vaadinin insanları rahat hissettiriyor olabileceğini düşündüğümden çok zorlu geçecek" dedi.

İngiltere halen, 2 Aralık'a kadar sürecek olan bir aylık ulusal karantina sürecinde. Söz konusu süreç, ülkede koronavirüs vakalarının yeniden artışını önlemek amacıyla salgından bu yana yapılan ikinci karantina uygulaması.

İngiltere, Çin, Almanya, Rusya ve ABD gibi ülkeler, hayatı normale döndürmek hedefiyle koronavirüs aşısı geliştirmek için zamana karşı yarışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI