Haberimizde; İngiltere Küresel İş Hareketlilik Vizesi nedir? İngiltere’de şubeleşmek nasıl olur? Küresel Ticari Hareketlilik Vizesi başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Küresel Ticari Hareketlilik Vizesi Bütçesi ne kadar olmalı? gibi konuların detaylarına yer verdik.

Türkiye'deki şirketinin erişimini, kapasitesini ve müşteri kitlesini uluslararası alanda büyütmeye hazır olan Türkiye’deki tüm iş insanları için, Birleşik Krallık ( İngiltere ) en gözde alternatif.  İngiltere, sayısız girişim ve uluslararası şirketi cezbeden ticaret dostu bir destinasyon.

İngiltere, yurtdışında hâlihazırda ticaretle uğraşan bireylerin, şubeleşme ya da şirket açma yolu ile ticari aktivitelerini İngiltere’ye taşımalarına imkân veriyor.

Global Business Mobility ingiltere vize (2)

İngiltere vizeleri ile ilgili uzman Ligarba Turizm yetkililerine "Hangi vize türü ile başvuru yapılması gerektiğini" ve "Nelere dikkat edilmesi gerektiğini" sorduk ;

“Farklı vize seçenekleri olması ve her vize türünün kendi içerisinde şartları olması nedeniyle danışanlarımızdan sıklıkla duyduğumuz ‘Hangi Vize Türü bana uygun’ , ‘Hangi vize türü İşletmeme avantaj sağlayabilir’ ‘Teşviklerden yararlanabilmek için nelere dikkat etmek gerekir’  gibi soruların cevaplarını doğru verebilmek gerekiyor.

Bu sorulara en doğru cevapları verebilmek aslında sizlerin ne elde etmek istediğinizi iyi analiz edebilmekten geçiyor.

Birleşik Krallık‘ta çalışmak veya bir şirket kurmak isteyip istemediğiniz,  bir eş ve/veya çocukların sizinle birlikte taşınıp taşınmayacağı, Birleşik Krallık‘ta ne kadar zaman geçirmeyi planladığınız ve nihai hedefinizin daimi ikamet veya İngiliz vatandaşlığı olup olmadığı gibi” yanıtını aldık.

Ayrıca Ligarba Turizm vize uzmanları İngiltere İş Hareketlilik Vize başvurularında mutlaka bir danışman ile ilerlenmesi gerektiğinin önemini şu sözlerle vurguladılar;

İran: İsrail'in Batı Şeria'da işlediği savaş suçlarının tekrarlanması önlenmeli İran: İsrail'in Batı Şeria'da işlediği savaş suçlarının tekrarlanması önlenmeli

“Tüm bu vize türlerini en iyi şekilde yönetebilecek ve yönlendirebilecek yasal tavsiye verebilecek Göçmenlik Hukukunda uzman kişiler ile yönetilmesi gerekilen bir süreç olduğunun mutlaka altını çizmemiz gerekiyor.”  

İngiltere’de Şubeleşmek

Ticari Açılım Vize rotası ile Türkiye’den ister kendiniz İngiltere’ye giderek, ister üst düzey bir çalışanınızı görevlendirerek İngiltere’de şube açabilirsiniz.

Ön Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?

  • Ana firmanın Türkiye’de 3 yıldır vergiye tabi olarak ticari faaliyette olması
  • Ana firmanın son yılda 50.000GBP ve üstü ciro yapmış olması
  • Atanacak kişinin ana kuruluşta en az 12 aydır kayıtlı çalışan olması

***İngilizce şartı aranmamaktadır.

***Oturum hakkı verilmez.

Global Business Mobility ingiltere vize

İngiltere’ye ticari açılım yaparak aynı zamanda oturum hakkı da elde etmek isteyen Türk iş insanları için koşullar nelerdir?

Şubeleşme yoluyla belirtilen on değerlendirme kriterleri sağlanmak koşuluyla,

  • Atanacak kişinin B1 seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olması
  • İngiltere’de şirket açılarak ülkede oturumu/vatandaşlığı olan bir yönetici atanması

Bütçe Ne Kadar Olmalı?

İngiltere’ye yatırımcı olarak ya da iş kurmak amacıyla başvuru yapacak olanlar belli şartlarda bütçe oluşturmalıdırlar. Öncelikle İngiltere’de şube açacak ana firmanın, şubeye atayacağı elemana yeni düzenlemelerle belirlenen yıllık minimum 42.400GBP ve üzeri maaş ödemesi yapabileceğini kanıtlamalıdır.
Başvuru sahibi kişiler İngiltere’de yapmayı planladıkları iş için gerekli olan maddi durumlarını nakit varlıklar ve diğer menkullerle göstermeleri gerekmektedir. Maddi kaynakların belgelenmesi ve gösterilmesi detaylı ve dikkatli bir çalışma gerektirmektedir. Başvuru sahibinin hesabında, 1.270GBP olması gerekmektedir.

Kimler Başvuru Yapabilir?

İngiltere hükümetinin istediği kriterleri karşılayan herkes ya da her işletme başvuru yapabilir. Ligarba Turizm İngiltere vize uzmanları ile iletişime geçerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Editör: Seyran Bayır