Sky News, bu kişilerin şu anda 10 gün evde karantinada kalmasının zorunlu olduğunu, ancak İngiltere'de 40 bin kadar kişiye günlük lateral akış testinin verildiği bir deneyin başarılı olması halinde bu önlemin kaldırılabileceğini bildirdi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, "Bu yeni pilot uygulama, pozitif Kovid-19 vakalarıyla temaslı olan kişiler için kendini karantinaya almaya karşı uygun bir alternatif sunup, insanların işlerine ve yaşamlarına devam etmelerine imkan vererek durumu lehimize çevirebilir" diye konuştu.

9 Mayıs tarihinde başlayacak deneyde koronavirüslü kişilerin yakın temaslılarına telefonla ulaşılacak ve çalışmaya katılmayı kabul etmeleri durumunda kendilerine yedi günlük test gönderilecek. Bu kişiler yedi gün boyunca her sabah kendilerine test uygulayacak ve herhangi bir koronavirüs semptomu göstermedikçe testin negatif olduğu her gün evde karantina kuralından muaf olacak.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

BBC'ye göre lateral akış testleri yaklaşık 30 dakikada sonuç veriyor ancak genellikle 24 saate yakın bir sürede sonuç veren PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) testlerinden daha az hassas kabul ediliyor. En son resmi verilere göre, 34,3 milyondan fazla kişi koronavirüs aşısının ilk dozunu oldu.

Uzmanlar, aşı uygulama programında ilerleme kaydedilmesine karşın ilk olarak Güney Afrika, Brezilya ve Hindistan'da çıkan varyantlar başta olmak üzere yeni varyantlar ile Avrupa kıtasındaki pandeminin üçüncü dalgası yüzünden İngiltere'nin "henüz kritik eşiği atlatmadığı" uyarısında bulunuyor. Hayatı normal seyrine döndürme gayretiyle İngiltere, Çin, Rusya ve ABD gibi ülkelerin yanı sıra Avrupa Birliği koronavirüs aşılarını sunmak için zamana karşı yarışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI