Sağlık

İngiltere, aşılarını yaptırmış yolculardan test istemeyecek

LONDRA, 25 Ocak (Xinhua) İngiltere'de hükümetin seyahatleri yeniden canlandırmak için attığı adımlar kapsamında, tam olarak aşılanmış şekilde İngiltere'ye gelen yolcuların tes...

Abone Ol

LONDRA, 25 Ocak (Xinhua) İngiltere'de hükümetin seyahatleri yeniden canlandırmak için attığı adımlar kapsamında, tam olarak aşılanmış şekilde İngiltere'ye gelen yolcuların test yaptırma zorunluluğu önümüzdeki aydan itibaren kaldırılacak. İngiliz hükümeti tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir açıklamaya göre, 11 Şubat günü sabah saat 04.00'ten (04.00 GMT) itibaren, İngiltere'ye gelen uçuşlarda yer alan tam olarak aşılanmış kişilerin tüm test zorunlulukları kaldırılacak ve artık yalnızca Yolcu Bulucu Form gerekli olacak. Tam aşılı olarak kabul edilmeyen kişilerin ise sehayat öncesinde bir test ve ülkeye vardıktan sonra iki gün içinde bir PCR testi yaptırmaları gerekiyor. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamada, "Uluslararası seyahate istikrarlı ve güvenli tam dönüşümüzdeki bu son adım, İngiltere turizmi için büyük bir destek ve kritik yarıyıl ve bahar tatili öncesinde İngiltere'yi serbest bırakıyor" dedi.

Açıklamaya göre, İngiltere ayrıca Çin ve Meksika da dahil olmak üzere 16 ülkenin daha verdiği aşı sertifikasını tanıyacak. Böylece tanıdığı aşı sertifikası sayısını dünya çapında 180'den fazla ülke ve bölgeye çıkaracak. Pazartesi günkü resmi rakamlara göre, İngiltere'de son 24 saat içinde 88.447 Kovid-19 vakası eklenerek toplam vaka yükü 15.953.685'e, ölenlerin sayısı ise 56 daha artarak toplam 153.916'ya çıktı. İngiltere'de 12 yaş ve üzeri kişilerin yüzde 90'ından fazlası aşılarının ilk dozunu yaptırdı, yüzde 83'ünden fazlası her iki aşıyı da yaptırdı ve yüzde 64'ünden fazlasına hatırlatıcı aşılar yapıldı.