Bir İngiliz uzman Cumartesi günü, Kovid-19 pandemisi tüm dünyada son buluncaya dek İngiltere'de bazı kısıtlamaların yürürlükte kalması gerekeceğini söyledi.

Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Okulu'nda dünya genelindeki sağlık sistemi hakkında dersler veren öğretim üyesi Dr. Clare Wenham, İngiliz Sky News televizyonuna verdiği demeçte, "Aşı olsak bile pandemi tüm dünyada bitene kadar seyahat kısıtlamaları ve sınır kontrolleri gibi bazı kısıtlamalar altında yaşamayı sürdüreceğiz" dedi.

Wenham, nüfusun tamamının aşılanması tamamlandığında bile İngiltere'nin yurt dışından getirilebilecek dirençli koronavirüs varyantlarının tehdidi ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Sky News televizyonunun haberine göre Wenham, "Tüm dünyada bitmeden bu pandemi son bulmayacak" dedi. İngiltere, pandemiyi kontrol altına alabilmek için aşılama programını hızlandırma çabalarını artırıyor.

Son resmi rakamlara göre, İngiltere'de 7,8 milyondan fazla kişiye koronavirüs aşısının ilk dozu uygulandı. İngiltere, Şubat ayı ortasına kadar en savunmasız 15 milyon kişiye, sonbahara kadar ise tüm yetişkinlere ilk doz aşının yapılmasını hedefliyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da maske takan insanlar, ExCel Fuar Merkezi'nde kurulan Aşılama Merkezi'nin yanından geçiyor, 12 Ocak 2021. (Fotoğraf: Han Yan/Xinhua)

Wenham, Sky News'a verdiği demeçte, "Dünyadaki herkesin aynı anda en azından asgari seviyede aşılanmasını sağlamak gibi fiili bir zorunluluğumuz var" dedi ve "Küresel ticaret ve seyahat sistemine geri dönmek istiyorsak tüm dünyada savunmasız kişilerin aşılanmasını sağlamalıyız" diye ekledi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

İngiltere'de halen, ülkede salgın başladığından beri üçüncü kez genel kapanma tedbirleri uygulanıyor. İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da da benzeri kısıtlama tedbirleri yürürlükte bulunuyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir otobüs durağında maske takan yolcular, üzerinde "Evde Kal, Hayat Kurtar" yazan bir reklam panosunun yanında duruyor, 10 Ocak 2021. (Fotoğraf: Han Yan/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI