İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarlar Derneği İcra Kurulu Başkanı Mike Hawes, Çin'in dünyanın en büyük motor pazarlarından, otomobil üreticilerinden ve ihracatçılarından biri olduğunu söyledi.

Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor

LONDRA, 22 Şubat (Xinhua) -- İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarlar Derneği İcra Kurulu Başkanı Mike Hawes, başta elektrikli araç markaları olmak üzere artan sayıda Çinli otomobil markasının İngiltere'ye girmekte olduğunu ve İngiliz tüketicilerin bu duruma açık olduğunu kaydetti. Hawes, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, ticaret serbest ve adil olduğu sürece Çin'den gelen markaların hem İngiliz tüketicileri hem de sektör için faydalı olduğunu söyledi. Yetkili, bu markaların İngiliz pazarına girmesinin rekabeti canlandırmak suretiyle inovasyonu teşvik ettiğini vurguladı. İngiltere piyasasının her zaman dışa çok açık ve rekabetçi olduğunu belirten Hawes, "Pek çok yeni markanın İngiltere'ye geliyor olması bu yüzden" dedi. Çin'in dünyanın en büyük motor pazarlarından, otomobil üreticilerinden ve ihracatçılarından biri olduğunu söyleyen Hawes, ülkenin elektrikli araç üretimi ve satışında hızla ilerlediğini, ayrıca uluslararası alanda rekabet etmesine yardımcı olacak büyüklükte bir ekonomiye sahip olduğunu belirtti.

Ekran Görüntüsü 2024 02 22 154632Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Shenzhen Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen 27. Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Çinli otomobil üreticisi BYD'nin yeni enerjili araçları hakkında bilgi alan ziyaretçiler, 16 Haziran 2023. (Fotoğraf: Liang Xu/Xinhua) Çin Otomobil Üreticileri Birliği'nin verileri, hem tamamen elektrikli hem de hibrit araçlar dahil olmak üzere Çin'in yeni enerjili araç ihracatının 2023 yılında yüzde 77,6 artarak 1,2 milyon adedi aştığını gösteriyor. Hawes, Çin ve İngiltere'nin otomotiv sektöründeki işbirliğinin, küresel endüstride elektrifikasyon ve sürücüsüz araçlar gibi en büyük zorluklarla mücadele etmek için yatırım maliyetlerini paylaşmanın bir yolu olduğunu söyledi. İşbirliğinin aynı zamanda dünyanın diğer bölgelerindeki çözüm ve yeniliklerin belirlenmesine de yardımcı olduğunu belirten Hawes, "İngiltere'de sektör ile akademik çevre arasında çok yakın bir ilişki var. Bu nedenle pek çok Çinli marka, araştırma ve geliştirme merkezlerini İngiltere'de kurmuş durumda" dedi. Siyasi ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle İngiltere'de son beş-altı yıldır yatırım yapmanın zorlaştığını kabul eden Hawes, öte yandan ülkenin motor endüstrisine geçen yıl muazzam yatırım yapıldığını vurguladı.

Ekran Görüntüsü 2024 02 22 154831Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 20. Shanghai Uluslararası Otomobil Endüstrisi Fuarı'nda Çinli otomobil üreticisi BYD'nin sergi alanında akıllı algılama sistemi simülatörünü deneyen ziyaretçiler, 24 Nisan 2023. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay