Dünya

İngiliz model Naomi Campbell Kenya'nın uluslararası turizm elçisi oldu

Turizm ve Yaban Hayatı Bakanlığı, 50 yaşındaki Campbell'ın, Kenya'nın ideal bir turizm ve seyahat destinasyonu olarak dünyaya tanıtılmasına yardım edeceğini belirtti. Turizm v...

Abone Ol

Turizm ve Yaban Hayatı Bakanlığı, 50 yaşındaki Campbell'ın, Kenya'nın ideal bir turizm ve seyahat destinasyonu olarak dünyaya tanıtılmasına yardım edeceğini belirtti. Turizm ve Yaban Hayatı Bakanı Najib Balala, Nairobi'de yaptığı yazılı açıklamada, "Naomi Campbell'ın, Büyülü Kenya markası için uluslararası turizm ve seyahat temsilcisi olacağı yönündeki heyecan verici haberleri memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. Anlaşma, süper model ile Bakan Balala arasında kıyı bölgesinde bulunan Malindi'de hafta sonu yapılan toplantının ardından gerçekleştirildi.

Geçen yıl 15 Aralık'ta Noel ve yeni yıl tatillerini geçirmek üzere Kenya'nın Malindi tatil beldesine gelen Campbell, toplantıda, hükümetin Malindi havaalanının uluslararası standartlara yükseltilmesi de dahil olmak üzere kıyı bölgesindeki altyapının iyileştirilmesine dair yaptıklarını överken, bunun bölgedeki turizmi canlandıracağını ifade etti. Kenyalı yetkililer, ünlü ismin ülkeye yaptığı ziyaretin, Kovid-19 pandemisinin etkilerinden kurtulmaya başlayan turizm sektörüne büyük destek verdiğini belirtti.

Hükümetin Kovid-19'a yönelik, seyahat kısıtlamalarını da içeren önlemleri uygulamaya koymasıyla, bazı oteller personel sayısını azaltırken, bazıları da kapanmak zorunda kaldı. Doğu Afrika ülkesi, hem yabancı hem de yerli turistler arasında emniyet ve güveni yeniden sağlayarak, bir turizm destinasyonu olarak Kenya'daki tatil ve yatırım talebini artırmayı ve sürdürmeyi hedefliyor.

Hükümet, turizm sektörünün 2020 yılında uluslararası doğrudan turizm gelirlerinde yüzde 74'lük bir gelir kaybına uğradığını ve bunun, belirtilen dönem için tahmin edilen 1,35 milyar dolarlık gelire karşılık 37 milyar şilinlik (337 milyon ABD doları) kayba denk geldiğini belirtti.