Pakistan Başbakanlık Ofisi'nin açıklamasına göre Başbakan İmran Han Pazar günü yaptığı açıklamada, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nun (ÇPEK) sadece Pakistan'a değil, tüm bölgeye ekonomik kalkınma getireceğini söyledi. Başbakan Han, ÇPEK projelerinin ilerleyişi ve yatırım teşvikiyle ilgili bir değerlendirme toplantısına başkanlık ederken, Pakistan ve Çin arasında her koşulda stratejik işbirliğinin eşsiz olduğunu söyledi ve bu ilişkileri güçlü ekonomik bağlara dönüştürmek için, ortak ilgi alanlarına yönelik yatırımı teşvik etmek ve yatırımcılara olası tüm teşvikleri sağlamak gerektiğini belirtti.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Han toplantıda, Pakistan'ın sanayileşmesini teşvik etmesi ve ülkenin daha fazla yatırım çekmesini desteklemesi beklenen ÇPEK kapsamındaki özel ekonomik bölgelerdeki çalışma hızından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çinli yatırımcılara hükümet tarafından sağlanan imkânlar ve bu yatırımcıların karşılaştıkları sorunları değerlendiren Han, tüm karışıklıkların öncelik sıralamasına göre giderilmesi gerektiğini ve ülkede yatırımcılara iş yapma kolaylığı sağlamak ve yatırım ortamını iyileştirmek için olası tüm teşviklerin verilmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamaya göre, Başbakan Han ayrıca yabancı yatırımcılara, özellikle de Çinli yatırımcılara uzun vadeli vize verilmesinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için gerekli adımların acilen atılması konusunda ilgili birimlere talimat verdi.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Editör: İRFAN KARSLI