Araştırma, mandıra sığırlarındaki ısı stresinin İngiltere'nin önemli süt ürünleri bölgelerinde, bilhassa da ülkenin güneybatısında, önemli ölçüde artacağını ortaya koydu. Araştırmada, ısı stresi koşullarının günümüzde yılda iki ya da üç gün civarında yaşandığını ancak 2051-2070 döneminde bunun yılda ortalama bir aya uzayabileceğini belirtti. Climate Risk Management dergisinde yayımlanan araştırmada, sıcak ve nemli havalarda patates mahsullerini etkileyen patates mantarı hastalığının patates yetiştiriciliği sektörü üzerindeki etkileri de ele alındı. Met Office'e göre, mahsullerdeki bu hastalık önümüzdeki 30 ile 50 yıl içinde çok daha sık görülecek ve en büyük artış İngiltere'nin batı ve kuzey bölgelerinde görülecek.
Araştırmanın yazarı olan Freya Garry, "Tahminler, majör iklim değişikliğinin İngiltere çiftçiliği üzerindeki potansiyelini gösteriyor. Çalışmamız, (İngiltere'nin) güneydoğu bölgelerinde gelecekte mandıra sığırlarının yılda fazladan iki ay boyunca ısı stresine maruz kalacağını gösteriyor. Şu anda güneydoğudaki sığırlar yılda yaklaşık bir hafta bu stresli koşulları yaşıyor" dedi.
İngiltere, sera gazı emisyonlarını 2050'ye kadar net sıfıra getirme konusundaki yasal olarak bağlayıcı taahhütlerini yerine getirmek adına 2030 itibarıyla yeni benzinli ve dizel araçlarının satışını yasaklamayı planlıyor. Hem gelişmekte olan hem de gelişmiş ülkelerden oluşan uluslararası toplum, iklim değişikliği ile mücadelede el ele vermenin önemini halihazırda kavramış durumda. 2021 yılında; Çin, BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı'na (COP 15) ve İngiltere de 26. BM İklim Değişikliği Konferansı'na (COP26) evsahipliği yapacak.