Dünya

İki Çinli çelik üreticisi birleşerek sektörde dünyanın en büyük üçüncü şirketini oluşturdu

Anlaşmaya göre, Ben Gang'ın sahibi olan Liaoning eyaletindeki devlete ait Varlıkların Gözetimi ve Yönetimi Komisyonu, çelik üreticisinin yüzde 51'lik kontrol hisselerini Anste...

Abone Ol

Anlaşmaya göre, Ben Gang'ın sahibi olan Liaoning eyaletindeki devlete ait Varlıkların Gözetimi ve Yönetimi Komisyonu, çelik üreticisinin yüzde 51'lik kontrol hisselerini Ansteel'e devredecek ve Ben Gang, Ansteel'in iştiraki haline gelecek. Birleşmeden sonra Ansteel'in yıllık üretim kapasitesi 63 milyon ton ham çeliğe ulaşacak ve Çin Baowu Çelik Grup Limited şirketi ile Lüksemburg merkezli ArcelorMittal'in ardından dünya sıralamasında üçüncülüğe yükselecek.

Ansteel'den (Angang Çelik Limited Şirketi) yapılan açıklamaya göre, bu birleşme, çelik endüstrisindeki konsolidasyonu artıracak, endüstrinin yüksek kaliteli gelişimini hızlandıracak ve dünya çapında bir çelik firması oluşturacak. 1916'da kurulan Ansteel ve 1905'te kurulan Ben Gang'in ikisi de Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde yer alıyor.

Ansteel Yönetim Kuirulu Başkanı Tan Chengxu; "Yeniden düzenleme sonrasında, Ar-Ge, tedarik ve satışta koordineli bir gelişme sağlayacak ve kaynak entegrasyonunu gerçekleştireceğiz. Bu sayede de Liaoning ve kuzeydoğu Çin'in yeniden canlanmasına katkıda bulunacağız" dedi. Ansteel, 2025 yılına kadar yıllık ham çelik üretimini 70 milyon ton civarına ve demir konsantresi üretimini de 50 milyon tona çıkararak 300 milyar yuan (yaklaşık 46,3 milyar ABD doları) faaliyet geliri elde etmeyi hedefliyor.