Dünya

IfW Kiel, Almanya'nın 2021 GSYİH büyüme tahminini yüzde 3,9'a çıkardı

IfW Kiel, Alman ekonomisinin "güçlü şekilde toparlandığını" ve büyük olasılıkla bu yılın üçüncü çeyreğinde kriz öncesi seviyelerine döneceğini bildirdi. Enstitü, 2022 yılında...

Abone Ol

IfW Kiel, Alman ekonomisinin "güçlü şekilde toparlandığını" ve büyük olasılıkla bu yılın üçüncü çeyreğinde kriz öncesi seviyelerine döneceğini bildirdi. Enstitü, 2022 yılında GSYİH'de yüzde 4,8'lik artış beklentisini sürdürüyor. IfW Kiel Tahmin Bölümü Başkanı Stefan Kooths yazılı açıklamada, "Alman ekonomisindeki basınç yükseliyor" ifadelerini kullandı.

Enstitü, Kovid-19 pandemisinin gerilemeye başlamasıyla yüksek düzeyde temas gerektiren ticari işlem ve hizmetlerin, 2021'de yüzde 2,4 ve 2022'de yüzde 8,2 oranında artması beklenen "özel tüketici harcamalarının güçlenmesinden yararlanacağını" düşünüyor.

IfW Kiel, rekor düzeyde yeni siparişler olmasına karşın Almanya'nın imalat sanayinin "şu anda tedarik darboğazları yüzünden engellendiğini" kaydetti. Bu yılın sonuna kadar bu sektörden daha fazla ekonomik hızlanma beklenmiyor. "Bastırılan satın alma gücü ve devlet teşvik programlarıyla ek olarak desteklenen talep, arz uyuşmazlıkları yüzünden arz kısıtlamalarıyla karşılaşıyor" diyen Kooths, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sonuçta tüm işaretler güçlü bir genişlemeyi gösteriyor."