Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

IFC ile birlikte yürütülen proje ile piyasa reformları yoluyla sektördeki verimsizliklerin ortadan kaldırılması, böylece devletin rolü azaltılarak özel sektör yatırımcıları için eşit koşulların yaratılması hedefleniyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada Özbekistan'da kimya endüstrisi ve mineral gübre üretiminin devasa bir büyüme potansiyeline sahip olduğu, ancak bunları ülkenin ihtiyaçlarını karşılayan ve ihracat potansiyelini ortaya çıkaran modern bir endüstriye dönüştürmek için reform ve özel sektör yatırımı gerektiği belirtildi.

Özbekistan Maliye Bakanı Timur İşmetov da, "Özbekistan, kimyasal ve gübre üretim ve dağıtımında eski teknolojiyi modernize etmek, yatırımları teşvik ederek yeni yüksek vasıflı istihdam sağlamak ve Özbekistan endüstrisinin karbon ayak izini azaltacak rekabetçi bir sanayi yaratmak amacıyla reformlar başlattı" dedi.

IFC, kamu bankalarının özelleştirmeye hazırlanmasında, mali piyasaların geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesinde, pamuk sektörünün dönüştürülmesinde, kimya sanayisinin geliştirilmesinde ve enerji ve sağlık sektörlerinde kamu-özel ortaklıklarının bazı pilot uygulamalarında Özbek hükümetine destek oluyor. 1 Mayıs 2021 itibariyle, IFC'nin Özbekistan'daki yatırım portföyü 160 milyon ABD dolarına ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI