Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi

İçişleri Bakanlığı, başvuru işlemlerini 17-21 Haziran 2022 tarihleri arasında kabul etti. Başvuruların sona ermesinin ardından gözler sonuç açıklama tarihine çevrildi. İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından mülakat yapılacak. Peki, İçişleri Bakanlığı 2022 Yılı 4B Sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 

İçişleri Bakanlığının 2022 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Alımına İlişkin Duyurusunda "Başvuru değerlendirme sonuçlarına itirazlar; 30 Haziran- 01 Temmuz 2022 tarihleri arasında hafta içi (09:30 17:30) mesai saatleri arasında ilgili sınav komisyonlarına yazılı olarak, itirazda bulunulan hususların belgelendirilmesi şartı ile kabul edilecektir. İtiraz üzerine Sınav Komisyonlarınca verilen kararlar kesin olup, itiraz için belirtilen tarih ve saat aralığı dışında evrak kaydına veya faksına iletilen itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

Adaylar başvurularına ait durumunu;E-devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden takip edebileceklerdir. Sınav ile ilgili bilgilendirmeler için adaylara herhangi bir yazılı bildirim yapılmayacaktır."

Yapılan bu duyuruya göre , sonuçların 1 Temmuz sonrası ilan edilmesi ön görülüyor. 

edevlet başvuru

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI SÖZLÜ SINAVLARI NE ZAMAN?

Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra mülakat tarihlerinin açıklanması öngörülüyor. Adaylar yapmış oldukları tercih sıralaması ve KPSS puanları göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonrası sadece bir il/ Bakanlık merkez ve pozisyon unvanı için sözlü sınava katılacaktır. Bakanlık merkez teşkilatında ilan edilen pozisyon unvanları için Bakanlık Sınav Komisyonunca, taşra teşkilatında ilan edilen pozisyon unvanları için ise Ek-2 sayılı listede gösterilen ve 12 ilde oluşturulan Bölgesel İl Sınav Komisyonlarınca, İçişleri Bakanlığınca ayrıca www.icisleri.gov.tr internet adresinde duyurulacak tarihte eş zamanlı olarak sözlü sınavlar gerçekleştirilecektir.

Editör: Seyran Bayır