Yapılan ortak açıklamaya göre bu, "27 kübit ile bu şu anda Avrupa'nın herhangi bir yerindeki en güçlü sistem" olarak öne çıkıyor. Temel ikili bitin kuantum versiyonu olan bir kübit veya kuantum biti, kuantum bilgisinin temel birimidir. Araştırma platformu, uygulamayla ilgili kuantum algoritmaları geliştirmek, test etmek ve bilgi birikimi oluşturmak için şirketler ve araştırma kuruluşlarının kullanımına sunulacak.

Almanya'nın Stuttgart şehri yakınlarındaki bir merkeze kurulan kuantum bilgisayarı Fraunhofer-Gesellschaft tarafından işletilecek. Açıklamada, işlenen tüm proje ve kullanıcı verilerinin her zaman Almanya'da kalacağı ve ülkenin veri koruma yasasına tabi olacağı ifade edildi.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Fraunhofer-Gesellschaft Başkanı Reimund Neugebauer, "Hem endüstride, hem de araştırma dünyasında, rekabet edebilirliği ve teknolojik egemenliğini güvence altına almak için geleceğin kritik öneme sahip teknolojisi olarak kuantum hesaplamayı kullanıma sokmaya büyük bir ilgi var" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI