SANA, 16 Eylül (Xinhua) -- Kızıldeniz'de geçen ay Yemen'deki Husiler tarafından saldırıya uğrayan hasarlı petrol tankeri, uluslararası bir teknik ekip tarafından çekilmeye başlandı. Yemen'in Kızıldeniz liman kenti Mocha'da isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili Xinhua'ya yaptığı açıklamada, "Römorkörler MV SOUNION adlı Yunan petrol tankerine başarıyla bağlandı. Tanker şu anda güvenli bir noktaya çekiliyor" dedi.

Avrupa Birliği'nin Kızıldeniz'deki askeri operasyonu EUNAVFOR ASPIDES ise Pazar günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada ayrıntı vermeden çekme operasyonunun devam ettiğini teyit etti. Yaklaşık 1 milyon varil ham petrol taşıyan MV SOUNION gemisi 21 Ağustos'ta Husiler tarafından hafif silahlar, mermiler ve bir insansız tekneyle saldırıya uğramıştı.

BM Genel Kurulu, Filistin tarafından sunulan karar tasarısını değerlendiriyor BM Genel Kurulu, Filistin tarafından sunulan karar tasarısını değerlendiriyor

Filipinliler, Ruslar ve özel güvenlik personelinden oluşan 29 kişilik mürettebat bir Fransız destroyeri tarafından Cibuti'ye tahliye edilmişti. Husi grubu tarafından 29 Ağustos'ta yayımlanan görüntülerde, Husi mensuplarının petrol tankerine patlayıcı yerleştirerek ateşlediği görülüyor. Bu saldırı, Kızıldeniz'de büyük bir petrol sızıntısı tehdidi oluşturmuştu.

Kaynak: rss