SANA, 23 Kasım (Xinhua) --

Plastik malzeme üretim fabrikası, büyük bir hastanenin yakında ve Husi kontrolündeki Sana Uluslararası Havalimanı'nın yaklaşık 2 kilometre güneyinde bulunuyordu. Televizyonda yayınlanan haberde, "Fabrikanın sahibi bir Suriye vatandaşı" ifadesi yer alırken, ayrıntı verilmedi. Öte yandan, Suudi Arabistan'a ait Al Arabiya TV'nin haberine göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon yaptığı yazılı açıklamada, hava saldırısında, Husi milislerinin Sana'nın kuzeyindeki Dhahban mahallesinde balistik füzeleri depoladıkları büyük bir hedefin imha edildiği belirtildi.

Sana sakinleri, saldırının yapıldığı bölgeden kilometrelerce uzakta bir dizi güçlü patlamanın duyulduğunu ve büyük bir yangının görüldüğünü belirttiler. Hava saldırısı, Al Arabiya TV'nin, koalisyonun Suudi Arabistan'ın Najran Uluslararası Havalimanı'nı hedef alan bomba yüklü bir insansız hava aracını engellediğini bildirmesinden saatler sonra gerçekleşti. İran destekli Husi milisleri, son dönemde sınır ötesi füze ve insansız hava aracı saldırılarını artırdı. Yemenli isyancı örgütü, Şubat ayında ülkenin orta kesimindeki petrol zengini Marib vilayetini ele geçirmek için Suudi Arabistan destekli Yemen hükümeti ordusuna karşı büyük bir saldırı başlatmıştı.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Editör: İRFAN KARSLI