BUDAPEŞTE, 8 Mart (Xinhua) -- Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin 20 km batısında bulunan Paty'deki Huawei'nin Avrupa Tedarik Merkezi (ESC) tesisinde dijitalleştirmenin tamamlanmasıyla Macaristan, 5G teknolojisindeki ilerlemede ön safarda yer almaya başladı.

Şirket tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, bu gelişmenin lojistik ve üretim merkezini destekleyecek bir dizi 5G tabanlı Endüstri 4.0 çözümü sağlayacağı ifade edildi.

Huawei'den yapılan açıklamaya göre, sürücüsüz ulaşım araçlarına ve artırılmış gerçeklik ile yapay zeka kontrollü görüntü işlemeye yüz milyonlarca Macar forinti değerinde yatırımı yapıldı. Bunun lojistik, üretim ve kalite kontrol görevlerine de yardımcı olacağı ifade edildi.

Şirket, özel 5G ağının ayrıca iş ve veri güvenliğini son derece yüksek bir düzeye çıkaracağını da kaydetti.

İnovasyon ve Teknoloji Bakanlığı Ekonomik Strateji ve Düzenlemeden Sorumlu Devlet Bakanı Laszlo Gyorgy, Pazartesi günü "Paty'deki yatırım, Macaristan'ın 5G teknoloji gelişiminde ön safarda yer almasının en iyi örneği" dedi.

Laszlo Gyorgy "Bu teknoloji platformları önümüzdeki on yıllarda belirleyici olacağı için bu fırsattan yararlanmayan ülkeler rekabet güçlerini kaybedecek" diye ekledi.

Bu arada, Huawei Teknolojileri Macaristan CEO'su Jason Xie, Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında "Paty'deki gelişme Endüstri 4.0 modelinde 5G'nin ticari kullanımının olağanüstü, gerçek bir gösterimidir" dedi.

Jason Xie, "Bu gelişme ayrıca geleceğin üretim ve lojistik süreçlerine de ışık tutacak" diye konuştu.

170'ten fazla ülkede faaliyet gösteren Huawei Teknolojileri ürünlerini ve hizmetlerini dünya nüfusunun yaklaşık üçte biri kullanıyor.

ABD'nin Alabama eyaletinde silahlı saldırı: 4 ölü ABD'nin Alabama eyaletinde silahlı saldırı: 4 ölü

2020 yılında Huawei, 2019 yılına kıyasla yüzde 11 artışla 137 milyar ABD dolarından fazla toplam küresel satış elde etti.

Şirket Macaristan'da 2.000'den fazla kişiyi istihdam ediyor. (1 ABD doları=362 Macar forinti)

Editör: İRFAN KARSLI