Dünya

Hong Kong'un ticari faaliyetlerinde çıktı ve siparişlerde 3 yıllık düşüş sona erdi

Finans merkezi Hong Kong'da, IHS Markit danışmanlık firması tarafından hazırlanan satın alma yöneticileri endeksi (PMI), Mart ayında 50,5'e ulaştıktan sonra Nisan ayında 50,3...

Abone Ol

Finans merkezi Hong Kong'da, IHS Markit danışmanlık firması tarafından hazırlanan satın alma yöneticileri endeksi (PMI), Mart ayında 50,5'e ulaştıktan sonra Nisan ayında 50,3 olarak duyuruldu; bu, iş koşullarında marjinal bir iyileşmenin kaydedildiği art arda üçüncü ay anlamında geliyor.

50'nin üstünde bir PMI, ticari faaliyetlerin genişlediği anlamına gelirken, 50'nin altındaki rakamlar daralmaya işaret ediyor. Ankete göre, Kovid-19 salgınının kontrol altına alınması ve daha fazla insanın aşılanmasıyla iş dünyası güveni de yedi yılı aşkın bir dönemin en yüksek seviyesine ulaştı ve istihdam üç ay art arda yükseldi.

IHS Markit Ekonomi Direktörü Andrew Harker, birkaç yıldır zorlayıcı iş koşullarıyla karşı karşıya kalan Hong Kong firmaları için tünelin sonunda ışığın görülmeye başladığını söyledi. IHS Markit, Hong Kong ekonomisinin 2021'in tamamı için yüzde 4,4 büyüyeceğini tahmin ediyor.

Ekonomi, hızla toparlanan ihracatın, 2019'un üçüncü çeyreğinden beri devam eden daralmaya son vermeye yardımcı olmasıyla bu yıla güçlü bir başlangıç yaptı. Hong Kong'un gayrisafi yurtiçi hasılası, Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 artış gösterdi. Ankette imalat, inşaat, toptan satış, perakende ve hizmet sektörlerindeki yaklaşık 400 özel sektör şirketinin satın alma yöneticilerinin verdikleri yanıtlar temel alınıyor.