Dünya

Hong Kong'un işsizlik oranı Şubat- Nisan döneminde daha da azaldı

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) hükümetine bağlı Sayım ve İstatistik Dairesi'nin Perşembe günü yayınladığı raporda finans merkezindeki mevsimsellikten arındırılmış...

Abone Ol

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) hükümetine bağlı Sayım ve İstatistik Dairesi'nin Perşembe günü yayınladığı raporda finans merkezindeki mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranının yılın ilk çeyreğindeki yüzde 6,8'den Şubat-Nisan döneminde yüzde 6,4'e gerilediği ortaya kondu.

Aynı dönemde eksik istihdam oranı da yüzde 3,8'den yüzde 3,3'e düştü. Sektör bazında incelendiğinde, çoğu ekonomik sektörün işsizlik oranı önceki üç aya göre düşüş gösterdi. Yiyecek ve içecek hizmetleri faaliyetlerindeki toplam işsizlik oranı yüzde 13,3'ten yüzde 12,1'e gerilerken, bilhassa tüketim ve turizm bağlantılı sektörlerin toplam işsizlik oranı 0,8 puan azalarak yüzde 9,9'a düştü.

İnşaat sektöründeyse işsizlik oranı 0,6 puan azalarak yüzde 10,9 oldu. "Son dönemde yerel salgının gerilemesiyle birlikte iş piyasası da gelişme gösterdi" diyen HKSAR Çalışma ve Refah Bürosü Direktörü Law Chi-kwong, yoğun iş gücü gerektiren birçok sektördeki iş gelirleri hala pandemi öncesi seviyelerin çok altında olduğundan, işgücü piyasasının daha görünür bir toparlanma elde etmesi için zaman gerekeceğini sözlerine ekledi.

Law, tüketiciyle yüz yüze gelmeyi gerektiren ve turizmle ilgili faaliyetlerin yeniden canlandırılması adına daha elverişli koşullar yaratmak için, toplumun salgını kontrol altında tutmak için hep birlikte çalışmasının ve Kovid-19 aşılama programına aktif olarak katılım sağlanmasının hayati olduğunu ifade etti.