Ekonomi

Hong Kong'un ihracat ve ithalatı 2021'de iki haneli büyüme kaydetti

HONG KONG, 28 Ocak (Xinhua) Perşembe günü açıklanan resmi veriler Hong Kong'un yaptığı ihracat ve ithalatın toplam değerlerinin geçtiğimiz yıl sırasıyla yüzde 26,3 ve yüzde 2...

Abone Ol

HONG KONG, 28 Ocak (Xinhua) Perşembe günü açıklanan resmi veriler Hong Kong'un yaptığı ihracat ve ithalatın toplam değerlerinin geçtiğimiz yıl sırasıyla yüzde 26,3 ve yüzde 24,3 oranında arttığını gösterdi. Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) hükümetine bağlı Sayım ve İstatistik Departmanı'nın verilerine göre, Hong Kong 2021 yılında ithal ettiği malların değerinin yüzde 6,5'ine karşılık gelen belirgin bir tutar olan 347,1 milyar Hong Kong doları (yaklaşık 44,55 milyar ABD doları) ticaret açığı verdi.

2021'in tamamında Hong Kong'un toplam mal ticaretinin değeri yaklaşık 10,27 trilyon Hong Kong dolarına ulaşarak 2018 yılında kırdığı rekorun yüzde 15,6 oranında üzerine çıktı. Hong Kong hükümetinin bir sözcüsü, mal ihracatının Aralık 2021'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 gibi yüksek bir oranda arttığını, Hong kong'un Çin ana karasına, Amerika Birleşik Devletleri'ne ve Avrupa Birliği'ne ihracatının çarpıcı bir şekilde arttığını, diğer büyük Asya pazarlarına ihracatının da farklı derecelerde artış gösterdiğini söyledi. Sözcü, küresel ekonomik toparlanmanın Hong Kong'un ihracatına destek vermeye devam edeceğini ancak pandemi kaynaklı lojistik kesintilerin yakın vadede ihracat performansı üzerinde bazı baskılar oluşturabileceğini söyledi.