Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Bankaya göre, toplam net değeri 10 milyon HK doları (yaklaşık 1,28 milyon ABD doları) veya daha fazla olan ve cari varlıkları en az 1 milyon HK doları olan kişiler multi milyoner olarak tanımlanıyor. Banka, yaşları 21 ila 79 arası değişen 4 bin Hong Konglu ile rastgele telefon görüşmeleri yaparak bu rakama ulaştı. Sonuçlar multi milyonerlerin net varlıklarının esas olarak emlaklara dağıldığını ve emlakların toplam varlıkların yüzde 71'ine tekabül ettiğini gösterdi.

Ankete göre, emlak piyasasının önümüzdeki 12 ayı hakkında iyimser olan multi milyonerlerin sayısı önceki ankete göre önemli ölçüde artarak yüzde 7'den yüzde 15'e yükseldi. Anket ayrıca Kovid-19 pandemisi altında multi milyonerlerin yüzde 25'inin 1 milyon HK doları medyan artışla, likit varlıklarında 2019 sonuna göre artış bildirdi. Bunların yüzde 65'i likit varlıklardaki artışın esas olarak yatırım getirilerinden kaynaklandığını, artışın çoğunluğunun hisse senetlerinden elde edildiğini söyledi.

Citibank Hong Kong Bireysel Bankacılık Müdürü Josephine Lee, salgının ekonomi üzerindeki etkisine rağmen ankete katılanların bazılarının likit varlıklarının arttığını söylediğini ve bu artışın çeşitlendirilmiş yatırımın operasyonel etkisini yansıttığını ifade etti. Lee, artışın aynı zamanda büyük ülkelerin ekonomiyi kurtarmak ve salgına yanıt olarak finans sektörünü istikrara kavuşturmak için aldığı önlemlerin yol açtığı ilgili finansal varlıkların değer kazanmasını da yansıttığını kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI