Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi yönetiminin Nüfus ve İstatistik Bürosu tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre, mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı, Aralık-Şubat döneminde yüzde 7,2 olarak gerçekleşti. Bu oran, Ocak'ta sona eren bir önceki karşılaştırılabilir dönemde yüzde 7 olarak kayda geçmişti.

Açıklamada eksik istihdam oranının da aynı dönemde yüzde 3,8'den yüzde 4'e çıktığı belirtildi. İşgücü piyasasının dikkate değer bir baskı altında kaldığını söyleyen Çalışma ve Refah Bürosü Direktörü Law Chi-kwong, perakende sektöründeki işsizlik oranının yüzde 8,9'dan yüzde 9,1'e yükseldiğini ifade etti. İthalat ve ihracat ticareti, posta ve kargo hizmetleri, eğitim, sanat, eğlence ve dinlence gibi birçok sektörde de işsizlik oranı artış gösterdi. Law, bununla birlikte salgın durumunda iyileşmenin yaşandığı üç aylık dönemin sonuna doğru durumun istikrara kavuşma eğilimi gösterdiğini belirtti.

Tüketim ve turizmle bağlantılı sektörler birlikte değerlendirildiğinde işsizlik oranı yüzde 11,3'ten yüzde 11,1'e düşerken, gıda ve içecek sektörlerindeki hizmet faaliyetleri ise yüzde 14,7'den yüzde 14,1'e geriledi. İleriye yönelik değerlendirmesinde Law, yakın dönemdeki zorluklara rağmen aşılama programının başlatılmasıyla salgın tehdidinin kademeli olarak hafiflemesinin yılın ilerleyen aylarında işgücü piyasası üzerindeki baskının azaltılmasına yardımcı olacağına dair inancını dile getirdi. Direktör, hükümetin durumu yakından takip etmeye devam edeceğini söyledi.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Editör: İRFAN KARSLI