Hong Kong Disneyland, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin gelirinin Ekim 2019 ile Eylül 2020 arasındaki dönemde yüzde 76 azalarak 1,4 milyar Hong Kong dolarına (180 milyon ABD doları) düştüğünü bildirdi. Şirketin faiz, vergi, aşınma payı ve amortisman öncesi negatif kazancı 1,5 milyar Hong Kong doları (193 milyon ABD doları) olarak bildirildi.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Mali yılda parkı ziyaret edenlerin sayısı bir yıl öncesine kıyasla yüzde 73 oranında azalarak 1,7 milyon kişide kaldı. Kişi başına düşen harcamalar da yüzde 18 oranında düştü. Sönük ticari sonuçlara rağmen, park yönetimi iyimser kalmaya devam ediyor. Hong Kong Disneyland'ın Genel Müdürü Michael Moriatry, "Geçen yıl camiamızın tümüne zorluklar getirirken, çalışanlarımızın işlerini korumak adına çabuk tepki verebildiğimiz, operasyonlarımızın koşullara uyum sağlamasını başardığımız ve gelir elde etmenin yenilikçi yollarını saptayabildiğimiz için gurur duyuyorum" dedi.

Eğlence parkının 19 Şubat 2021 tarihinde yeniden hizmete girmesini takiben yerel ziyaretçilerin ilgisi olumlu olurken, parkı ziyaret edenlerin sayısında devam eden bir toparlanma gözlendi. Park yönetimi, yıllık geçiş bileti aboneliği sayısının ise tesisin açıldığı 2011 yılından bu yana rekor seviyeye ulaştığını belirtti. Moriatry, "Hong Kong'daki Disneyland Parkı'nın geleceği konusunda iyimserim ve parkın toparlanmaya başlamasının, Hong Kong'un turizm ekosistemini yeniden canlandırma çabalarının önemli bir parçası olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI