Xinhua

Hong Kong'da düzenlenen 9. Kuşak ve Yol Zirvesi'nde 25 mutabakat zaptı imzalandı

Abone Ol

HONG KONG, 13 Eylül (Xinhua) -- Hong Kong'da düzenlenen ve Perşembe günü sona eren 9. Kuşak ve Yol Zirvesi'nde imzalanan mutabakat zaptı sayısı rekor kırarak 25'e ulaştı. Endonezya, Malezya, Vietnam, Bahreyn, Kuveyt ve Kazakistan'dan devlet kurumları ve şirketleri kapsayan 25 mutabakat zaptının 4'ü hükümetler, 21'i ise işletmeler arasında imzalandı.

Bu zirvede öne çıkan yenilik, Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında Hong Kong'un yeşil kalkınmaya katkı sağlama rolü üzerine yapılan tartışmalara ayrılan yeni bir bölüm oldu. Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi İcra Direktör Yardımcısı Patrick Lau, Xinhua'ya verdiği demeçte, Kuşak ve Yol ortağı birçok ülkenin yeni enerji kaynaklarını benimsemesi nedeniyle yeşil ve sürdürülebilir kalkınma projelerinin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Lau, Hong Kong'un işbirliğini geliştirmek için araştırma ve geliştirme, yeşil finans ve profesyonel hizmetler alanlarındaki güçlü yönlerini kullanabileceğini belirtti. İki gün süren zirvede, 280'den fazla yatırım projesi sergilendi ve 800'den fazla proje eşleştirme toplantısı düzenlendi. Bu oturumlar enerji, ulaşım, kentsel gelişim, inovasyon ve teknoloji ile lojistik altyapısı gibi alanlara odaklandı.