Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

HONG KONG, 15 Ocak (Xinhua) Hong Kong Havalimanı Otoritesi tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle Pazar gününden 15 Şubat'a kadar 100'den fazla ülke ve bölgeden Hong Kong'a gelen uçuşlardaki transit yolculara yasak getirileceği belirtildi. Havalimanı Otoritesi'ne göre, A Grubu olarak belirlenen yüksek riskli yerlerde son 21 gün içinde kalan yolcuların, belirlenen süre boyunca Hong Kong Uluslararası Havalimanı üzerinden aktarma yapması yasaklanacak. Kurum, transit geçişin askıya alınmasına ilişkin kararın, Kovid-19'un Omicron varyantının yayılmasını kontrol etmek için verildiğini belirtti. Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) hükümeti Cuma günü yaptığı açıklamada, Hong Kong'da yürürlükteki salgın karşıtı önlemlerin 3 Şubat'a kadar 14 gün daha uzatılacağını duyurdu.

Maske takan bir kadın, Çin'in güneyinde yer alan Hong Kong'daki bir sokakta köpek gezdiriyor, 8 Nisan 2021. (Fotoğraf: Lo Ping Fai/Xinhua)

HKSAR İcra Kurulu Başkanı Carrie Lam, düzenlediği basın toplantısında, salgınla mücadele önlemleriyle ilgili bir dizi güncellemeyi duyurdu. 7 Ocak'tan itibaren geçerli olan mevcut salgın karşıtı önlemler uyarınca restoranlarda akşam yemeği yemek yasaklanmış ve sinemalar, spor salonları ve güzellik salonları gibi mekanlar kapatılmıştı. Lam, Avustralya, İngiltere, Kanada, Fransa, Hindistan, Pakistan, Filipinler ve ABD'den yolcu uçuşlarının 4 Şubat'a kadar askıda kalmaya devam edeceğini söyledi. Lam ayrıca, salgınla mücadele fonunun beşinci turu için başvuruların önümüzdeki haftaya kadar açılacağını duyurdu.

Kovid-19 aşısı için Çin'in güneyinde yer alan Hong Kong'daki bir aşı merkezinde sıraya giren insanlar, 26 Şubat 2021. (Fotoğraf: Wang Shen/Xinhua)

Hong Kong'da Cuma günü son 24 saat içinde dokuz yeni Kovid-19 vakası bildirildi ve teyit edilen toplam vaka sayısı 13 bin 25'e çıktı. Yeni bildirilen vakalar, altı dış kaynaklı vaka, dış kaynaklı vakalarla epidemiyolojik olarak bağlantılı iki vaka ve bir yerel vakadan oluşuyor. Tüm vakalar mutant suşları içeriyor. Şubat 2021'de toplu aşılama programının başlatılmasından bu yana, uygun nüfusun yüzde 75,8'i, yani yaklaşık 5,11 milyon kişi en az bir doz Kovid-19 aşısı olurken, uygun nüfusun yüzde 70'i yani yaklaşık 4,72 milyon kişiye iki doz Kovid-19 aşısı yapıldı. Bu arada, Hong Kong'da Cuma günü itibarıyla 626 bin 535 kişiye güçlendirici aşı yapıldı.

Editör: İRFAN KARSLI