Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Hong Kong Turizm Kurulu'nun (HKTB) Salı günü yaptığı açıklamaya göre, geçen ay kente gelen geçici ziyaretçilerin sayısı 2020'nin aynı ayına göre yüzde 38,3 artarak 5.700 oldu. Nisan rakamları, Mart ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yaşanan yüzde 92'lik düşüşü tersine çevirdi.

Seyahat kısıtlamalarının ana karadan ve denizaşırı ülkelerden gelen ziyaretçilerin sayısını kayda değer ölçüde azaltmasıyla birlikte, finans merkezinin koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerinden biri de turizm oldu. HKTB Yetkili Müdürü Dane Cheng, Salı günü yaptığı açıklamada HKTB'nin Hong Kong'un turistik yerlerinin tanıtımını artıracağını ve turizmdeki toparlanmaya çeşitli etkinliklerle hazırlanacağını söyledi. Toparlanmanın hızı salgın koşullarına bağlı olsa da, HKTB, Hong Kong'un en kısa sürede sürü bağışıklığına ulaşmasına yardımcı olmak adına turizmle ilişkili sektörlerde çalışanlara aşı olma çağrısında bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI