Hong Kong'un iş ortamı, insan sermayesi, mali sektör gelişimi ile itibar olmak üzere dört alanda ve genel durumda küresel sıralamadaki yerini dördüncülüğe yükseltmesi, Kovid sonrası dönemde Hong Kong'un uluslararası bir finans merkezi olarak süregelen gücü ve sağlamlığının tanınmasının bir tezahürü.

HONG KONG, 29 Eylül (Xinhua) -- Hong Kong, Perşembe günü İngiliz ve Çinli düşünce kuruluşları tarafından yayımlanan küresel finans merkezleri endeksinde dördüncü sıradaki yerini koruyarak, zorluklara rağmen önde gelen bir finans merkezi olarak direncini gösterdi. İngiliz düşünce kuruluşu Z/Yen Group ve Shenzhen'deki Çin Kalkınma Enstitüsü tarafından yayımlanan Küresel Finans Merkezleri Endeksi 34. raporu, Hong Kong'un genel notunun belirgin şekilde arttığını gösterdi.

Hong Kong Özel İdari Bölgesi yönetimi sözcüsü, "Hong Kong'un iş ortamı, insan sermayesi, mali sektör gelişimi ile itibar olmak üzere dört alanda ve genel durumda küresel sıralamadaki yerini dördüncülüğe yükseltmesi, Kovid sonrası dönemde Hong Kong'un uluslararası bir finans merkezi olarak süregelen gücü ve sağlamlığının tanınmasının bir tezahürü" dedi. Sözcü, bir yandan zorluklarla karşılaşan Hong Kong'un, diğer yandan anavatan tarafından desteklenmesi ve "tek ülke, iki sistem" ilkesiyle dünyaya bağlı olmasından doğan avantajlarla benzersiz fırsatları proaktif şekilde değerlendirdiğini söyledi.

Çin'in güneyindeki Hong Kong'dan bir görünüm, 23 Haziran 2022. (Fotoğraf: Wang Shen/Xinhua)

Sözcü, "Hong Kong, sermaye piyasasını ve uluslararası finans merkezi statüsünü sağlamlaştırmak için sağlam büyüme ivmesini güçlendirmeye devam edecek. Ayrıca, hukukun üstünlüğü geleneği, piyasa odaklı ve uluslararası hale getirilmiş bir iş ortamı, sağlam altyapı desteği, uluslararası uyumlu düzenleyici rejimler, çeşitli finansal ürün ve hizmetler ile serbest bilgi ve sermaye akışı da dahil olmak üzere bölgedeki kurumsal avantajları iyi değerlendirecek" dedi.

Myanmar'daki sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 419'a yükseldi Myanmar'daki sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 419'a yükseldi

Sözcü, Hong Kong'un rekabet gücünü sürekli olarak güçlendirmek amacıyla yeni pazarlar geliştirmeye ve yeşil finans ile finansal teknoloji gibi alanları kapsayan daha fazla uluslararası işbirliği fırsatı aramaya devam edeceğini ifade etti. Küresel Finans Merkezleri Endeksi Raporu, 2007 yılından bu yana her yıl Mart ve Eylül aylarında yayımlanıyor. 121 finans merkezinin değerlendirildiği bu yılki raporda Hong Kong, toplam 741 puanla dünya genelinde dördüncü sırada yer aldı. 

Editör: Şeymanur Erbay