Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) hükümeti, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, HKSAR ve Singapur'un, Singapur'daki Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle karşılıklı Hava Yolculuğu Balonu (ATB) programı kapsamında 26 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan ilk seferleri erteleme kararı aldığını bildirdi. İki tarafın da her iki yerdeki pandemi durumunu yakından izlemeye devam edeceğini söyleyen hükümet sözcüsü, 13 Haziran veya öncesinde konuyla ilgili yeni düzenlemeleri açıklayacaklarını belirtti.

Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu
Çin'in güneyindeki Hong Kong'da bir caddede yürüyen maske takmış kent sakinleri, 2 Nisan 2021. (Fotoğraf: Li Gang/Xinhua)

Program çerçevesinde, her iki taraftan Kovid-19 testi negatif olan yolcular zorunlu karantinadan muaf tutulurken, Hong Konglu yolcuların seyahatten 14 gün önce tamamen aşılanmış olmaları gerekiyor. Bölgesel havacılık alanındaki iki merkez, sınır ötesi seyahatlerin normale dönmesi ve turizm sektörünün canlanmasını teşvik etmek için söz konusu hava seyahat programını uygulamayı dört gözle bekliyordu.

Sözcü, Hong Kong ile Singapur arasındaki hava seyahatinin bir dizi sıkı halk sağlığı kontrol protokolü çerçevesinde kademeli ve düzen dahilinde yeniden başlayabilmesi adına her iki tarafın da ATB programının başlamasına yönelik güçlü kararlılığı sürdürdüğüne işaret etti.

Editör: İRFAN KARSLI