Sağlık

Hong Kong, Endonezya ve Filipinler'den gelen aşılanmış ev işçilerinin ülkeye girişine izin verecek

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi hükümeti sözcüsünün Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Pazartesi günü yürürlüğe girecek uygulamayla birlikte bu iki ülkeden gelen ev iş...

Abone Ol

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi hükümeti sözcüsünün Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Pazartesi günü yürürlüğe girecek uygulamayla birlikte bu iki ülkeden gelen ev işçileri, ilgili yetkililerce onaylanmış aşı kayıtlarını sundukları takdirde ülkeye giriş yapabilecek. Sözcü, "Endonezya ve Filipinler hükümetleriyle iki taraflı aşı kaydı tanıma anlaşmalarını tamamladık" dedi.

Bu karar, ev işçilerinin Kovid-19 pandemisi kapsamında uygulanan seyahat sınırlamaları sebebiyle daha önce çalıştıkları evlere dönememeleri nedeniyle Hong Kong'da yaşanan ev işçisi eksikliğini rahatlatacak. Sözcü, pandeminin dünyanın dört bir yanında sebep olduğu feci koşullar göz önüne alındığında, Endonezya ve Filipinler'de tam olarak aşılanmış ve yukarıda belirtilen şartları karşılayan ev işçilerinin karantina mekanı olarak kullanması adına Hong Kong'un başlangıçta toplam 409 oda kapasiteli bir otel tesis edeceğini belirtti. Sözcü ayrıca, tesis edilen odaların sayısının ileride kademeli olarak artırılacağı sözünü verdi.