2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

WAGENINGEN, 1 Ağustos (Xinhua) -- Hollanda'nın Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi ile Çinli süt ürünleri devi Mengniu Grubu araştırma anlaşması imzaladı. Çarşamba günü Hollanda'nın Wageningen kentinde imzalanan anlaşma, beslenme bilimleri ve gıda teknolojisi alanlarında ortak araştırma ve inovasyon projeleri geliştirmeyi amaçlıyor. Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olan Harry Wichers, üniversitenin ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Wichers Xinhua'ya verdiği demeçte, "Yaşam kalitesini arttırmak için doğadan öğrenmeye odaklanıyoruz. An itibarıyla insanlığın karşı karşıya olduğu çeşitli zorlukların üstesinden gelmek için Mengniu ve Wageningen'in birlikte çok iyi bir şekilde işbirliği yapabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi, Hollanda ve dünya genelinde tanınmış bir tarım bilimleri kurumu. 2024 QS Dünya Üniversite Sıralamaları'na göre merkez, tarım ve ormancılık alanında dünyada ilk sırada yer alıyor.

Mengniu Grubu'nun Küresel Araştırma ve Geliştirme İnovasyon Merkezi Bilimsel Araştırma İşbirliği ve Geliştirme Direktörü Shi Yudong Xinhua'ya yaptığı açıklamada Mengniu'nun biyosentez, hassas beslenme ve biyoteknoloji alanlarına büyük yatırımda bulunduğunu söyledi. Shi, "Yüksek kaliteli gelişimimizi destekleyen küresel bir araştırma işbirliği ekosistemi oluşturarak dünya genelindeki işbirliği kaynaklarını daha fazla keşfetmeyi ve bunlardan yararlanmayı hedefliyoruz" dedi.

Editör: Şeymanur Erbay